SEGRE

Preguntes i respostes sobre les restriccions d'accés al Segrià per Covid-19

La mesura va agafar per sorpresa lleidatans que eren fora i va aixecar crítiques d’hotelers, per anul·lacions de reserves, i comerciants.

Un dels controls dels Mossos d’Esquadra ahir a l’Ll-11.

Un dels controls dels Mossos d’Esquadra ahir a l’Ll-11.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

  1. Quina zona afecta? tota la comarca del Segrià.
  2. Puc entrar o sortir? no. amb caràcter general, no es pot entrar ni sortir del Segrià. Sí que es permet l’entrada i la sortida de persones que es desplacin als seus centres de treball, incloent-hi el transport, la prestació de serveis, les activitats comercials i altres d’econòmiques, però caldrà acreditar-ho en tot moment. també per causes de força major com per motius sanitaris, segons el cas concret.
  3. Estarà permès creuar la comarca per entrar i sortir de Catalunya cap a Aragó? Sí, es permetrà circular per les autovies i autopistes per travesar el Segrià quan es tracti de mobilitat de pas, però es controlaran els accessos i les sortides dins de la comarca del Segrià.
  4. Em puc moure per dins del Segrià? Sí, no hi ha limitació de mobilitat interna, però es recomana minimitzar els desplaçaments i fer-ho dins del municipi de residència. en el cas de persones treballadores dels sectors agroalimentaris, la mobilitat s’ha de restringir a la imprescindible. es recomana utilitzar el certificat de declaració autoresponsable per facilitar els controls.
  5. Puc quedar amb gent al carrer, a casa o en centres i instal·lacions de concurrència pública? les trobades en qualsevol espai públic i privat es limiten a un màxim de deu persones i preferentment amb persones convivents.
  6. L’ús de mascareta canvia? S’ha d’utilitzar la mascareta sempre al carrer i en qualsevol espai públic o privat de concurrència pública.
  7. Puc visitar els meus familiars dependents? Sí, per garantir l’atenció que necessitin. Cal extremar les mesures de precaució (neteja de mans, distància, mascareta), atesa la seua vulnerabilitat. Si comporta entrar o sortir del Segrià, s’haurà d’acreditar aquesta necessitat en cas d’un control policial.
  8. Puc visitar els meus familiars a la residència de la tercera edat? no. Preventivament estan restringides les visites.
  9. Els nens poden anar al parc a jugar? està permès, però s’hauran d’extremar les precaucions. És preferible evitar l’ús de jocs o elements de contacte habitual d’ús comú. S’han de respectar els tancaments que realitzin els municipis.
  10. Puc treure a passejar la mascota? Sí, mantenint les distàncies i mesures de protecció i seguretat.
  11. Hi haurà tancament d’activitats dins del Segrià? es permeten les activitats en general sempre que es compleixin les mesures de seguretat establertes relatives a higiene de mans, distància i superfície mínima de seguretat i ús de mascareta.
  12. Els subministraments en botigues d’aliments i supermercats estan assegurats? Sí, la distribució alimentària és considerada un servei essencial i l’arribada de productes bàsics es coordina amb les plataformes de distribució.
  13. Hi ha un telèfon d’informació centralitzat? D’informació el 012, per simptomatologia el 061. el 112 només per a emergències i en cap cas per a informació.
  14. Quins són els grups de més risc? les persones d’edat avançada i les que tenen malalties cròniques, com són les cardiovasculars, cardíaques o pulmonars, la diabetis o problemes d’immunitat.
  15. Funcionaran els transports públics? Sí, però hi haurà controls per comprovar que la mobilitat d’entrada i sortida es fa pels motius permesos: activitat laboral o atenció de dependents.
tracking