SEGRE

MOBILITAT SOSTENIBILITAT

La majoria de models de bicis, esgotats fins al setembre a Lleida després de disparar-se'n les vendes

El final del confinament inicial va provocar una demanda mai vista pels comerciants d'aquest sector

Els establiments com aquest només disposen de bicicletes de gamma alta després de l’auge de vendes.

Els establiments com aquest només disposen de bicicletes de gamma alta després de l’auge de vendes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de les vendes de bicicletes en els últims mesos ha provocat que s’hagin esgotat la gran majoria de models fins al setembre. Així ho asseguren els responsables de les principals botigues de bicis de la ciutat, que asseguren que “mai havíem vist res igual” i que aquesta falta de material és generalitzada a la majoria dels països. Una situació excepcional motivada per la “febre” per anar en bici després del confinament domiciliari.

“En trenta anys que porto en el negoci mai havia vist res com ara”, assegura Ricard Peris, gerent de la botiga de ciclisme Calucho, que assenyala que les vendes ja van començar a créixer durant el confinament.

“Cada dia vénen vint clients a preguntar-me si tenim bicis i els dic que no, fins al setembre res”

“A l’abril i el març es van vendre moltes bicicletes estàtiques i elèctriques, però quan van deixar sortir la gent a fer exercici vam tenir un autèntic boom.”

Va assegurar que les vendes es van disparar tant que “ara mateix no tenim bicis de gamma mitjana-alta o amb un preu inferior als 2.000 euros”, recalca Peris. Una situació que, assegura, “ha afectat tothom, no només Espanya”. Això es deu, d’una banda, que “la gent ha aprofitat el desconfinament per fer exercici i la bici és apta per a totes les edats”. D’altra banda, que la majoria de peces d’aquests vehicles es fabriquin a Àsia ha contribuït a l’escassetat, ja que “a causa de la pandèmia la producció s’ha tancat fins al setembre, que és quan comença la nova temporada ciclista”. Aquests dos factors han provocat que “en un mes i mig hàgim venut les mateixes bicis que en mig any, cada dia vénen vint persones a la meua botiga preguntant per si tinc bicis i els dic que no, que fins al setembre res”, conclou Peris.

Per la seua part, el propietari de Cicles Simó, Antonio Barea, també va explicar que se’ls ha esgotat tota la gamma de bicis del 2020, més d’un centenar. “Durant la pandèmia, quan es va donar permís per sortir a fer esport, tothom va anar a comprar-se una bici, també per als més petits, per la qual cosa se’ns ha acabat l’estoc i només ens queden bicis d’alta gamma, que són més cares”, va explicar, i va afegir que “el que normalment es ven fins a l’agost, aquesta vegada s’ha venut en tan sols un mes”.

D’altra banda, va assenyalar que al sector la nova temporada arranca a partir del setembre, “per la qual cosa fins llavors no tindrem més bicis. Ha ocorregut a tot el país i les fàbriques tampoc tenen material, ja que la previsió era una altra”.

Activitat també inèdita als tallers de reparacions

El taller de l’ADN Bikes també treballa a ple rendiment en els últims mesos. El propietari, David Aguado, va explicar que “des que va començar la desescalada hem rebut un degoteig constant de clients i, a causa de la dificultat per aconseguir peces, algunes reparacions poden demorar-se fins un mes”. Sobre les vendes, va explicar que “ha estat un èxit i fins i tot tenim llista d’espera per a models més nous, que arriben a partir del setembre”. A Bicicletes Miró també van assegurar que “des que la gent va començar a sortir després de l’estat d’alarma ens porten bicis de tres en tres, encara que també s’han disparat les reparacions de patinets i motos”.

tracking