SEGRE

ESNOTICIA

El comerç lleidatà registra unes pèrdues de 8 milions a la setmana

La Generalitat va anunciar ahir que destinarà 4 milions a ajuts, una xifra insuficient per a Pimec i Fecom || “És una quantitat molt baixa per al mal que s'ha fet”

Les poques botigues que no van obrir ahir a l’Eix eren, majoritàriament, franquícies.

Les poques botigues que no van obrir ahir a l’Eix eren, majoritàriament, franquícies.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comerç lleidatà registra unes pèrdues d’entre sis i vuit milions d’euros a la setmana des del 4 de juliol, quan la Generalitat va decretar la restricció de moviments al Segrià. Així ho va assegurar el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, en resposta a l’anunci de la Generalitat de destinar quatre milions d’euros en ajuts per a les empreses lleidatanes afectades pel confinament. Una ajuda que tant la Pimec com la Federació de Comerç (Fecom) van qualificar de “pobra”.

L’anunci d’aquest incentiu va anar a càrrec del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que va dir que seran “ajuts directes per als establiments que s’estan veient més afectats” pel confinament de Lleida ciutat i set municipis del Segrià.

La consellera Chacón diu que “el teixit econòmic i productiu és a l’UCI i necessita ajuts directes”

Aragonès no va concretar quan es començarien a repartir aquests ajuts i quins criteris se seguirien per concedir-los però va recalcar que la xifra era “provisional”. Al seu torn, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va proposar constituir un grup de treball amb les entitats del sector per estudiar l’impacte econòmic del confinament del Segrià. Chacón va reconèixer en aquest sentit que “el teixit econòmic i productiu és a l’UCI i necessita ajuts directes per sobreviure”.

La resposta per part de les patronals a l’anunci de la Generalitat no es va fer esperar. Llaràs va considerar que l’import dels ajuts és “molt baix per al mal que s’ha fet” i va recordar la xifra de vuit milions de pèrdues setmanals.

Per això, va demanar al Govern “més claredat amb aquests ajuts”, atès que “el mal ja està fet”. Una opinió que va compartir la secretària general de la Fecom, Maria Rosa Armengol. “Quatre milions són molt pocs diners per al volum de negocis afectats”, va recalcar Armengol, que va demanar que aquests fons “siguin ajuts directes, fàcils de gestionar i compatibles amb altres subvencions”.

Respecte a l’activitat comercial, tant Llaràs com Armengol van destacar l’obertura generalitzada de botigues, però sense gairebé clientela.

Les poques botigues que no van obrir ahir a l’Eix eren, majoritàriament, franquícies.

Les poques botigues que no van obrir ahir a l’Eix eren, majoritàriament, franquícies.MAGDALENA ALTISENT

tracking