SEGRE

SALUT

Augmenten un 41% els positius a la ciutat de Lleida

En una setmana

Roda de premsa a la Paeria.

Augmenten un 41% els positius a la ciutat de LleidaPaeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos positius de coronavirus a la ciutat de Lleida han augmentat un 41% en l’última setmana, la qual cosa suposa 158 casos més, passant de 381 a 539.

L’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), i els tinents d’alcalde Toni Postius (JxCat) i Sergi Talamonte (El Comú) han alertat que els positius estan creixent per tota la ciutat i han fet una crida a la ciutadania a què segueixi les indicacions del confinament decretat per la Generalitat, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

L’alcalde ha lamentat que hi hagi hagut informacions confuses, ratificades o denegades a altes hores de la nit sobre les mesures adoptades, una situació que, segons el seu parer, ha generat "un sentiment d’irritació i desànim entre la ciutadania" que s’ha de revertir.

"Es necessiten respostes clares, els ajuntaments i els ciutadans necessitem que es diguin les coses més clares i en unes hores més normals", ha afirmat.

Postius ha assenyalat que la situació "és molt greu" i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per fer baixar la corba i que aquesta situació duri 15 dies i no més.

"Si entre tots fem pinya, aquest malson anomenat Covid-19 passarà", ha afegit, i ha lamentat que encara hi hagi gent que va pel carrer sense màscara.

"És inadmissible", ha remarcat, i ha anunciat que reforçaran els controls, la informació i també les sancions.

Per la seua part, Talamonte ha anunciat que es crearà un mapa d’espais climàtics perquè la ciutadania sàpiga quins són els llocs o espais més "frescos" per poder refugiar-se de les temperatures estiuenques a Lleida.

Per centres d’atenció primària, el que més increment ha detectat és el Magraners-Bordeta, amb un augment del 90%, en passar de 20 a 38 casos, i el que registra més casos és Primer de maig, ja que passa de 70 a 103 positius (47%).

tracking