SEGRE

ENSENYAMENT PLANTILLA

Els col·legis i instituts de la capital amb més alumnes vulnerables, sense nous docents

Així ho corroboren responsables de centres de màxima complexitat i Vega afirma que estan ben dotats de professorat || Bargalló va anunciar 8.258 professionals per afrontar les conseqüències de la pandèmia

La preinscripció escolar es va poder fer de manera presencial o telemàtica.

La preinscripció escolar es va poder fer de manera presencial o telemàtica.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centres educatius de màxima complexitat de Lleida, els que escolaritzen un nombre més elevat d’alumnes vulnerables o amb necessitats, no rebran més docents de cara al curs vinent, dels que va anunciar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, dimarts. Altres que no tenen aquesta condició sí que tindran reforços. Així ho han confirmat a aquest diari responsables d’escoles públiques d’Infantil i Primària i d’instituts de Secundària de la capital. Bargalló va assegurar que dels 8.258 nous professionals, 6.982 corresponen a l’aportació extra per fer front a la pandèmia del coronavirus i que 5.417 seran docents. Va assenyalar que farien especial incidència als centres amb ràtios altes i més alumnat vulnerable. La directora d’un col·legi de màxima complexitat va remarcar que per al curs vinent “comptem amb els que tenim”, cap més, de manera que organitzaran “grups estables amb un mestre”. Va afegir que no impartiran sisena hora perquè suposa “unes hores més de docent”. Un altre director va corroborar que no els n’han concedit “ni un” i va dir que les direccions demanaran a Educació “els criteris que han tingut en compte a l’hora d’atorgar o no aquests reforços”. Una altra directora va indicar que estan “bastant commocionats” al no rebre’n més. Al seu torn, el director d’un institut de màxima complexitat va indicar que no rebran “cap recurs humà per ara” i que planifiquen el curs que ve “amb els recursos actuals”. Aquest tipus de centres té la ràtio més baixa i ja disposa d’un o dos docents més que els ordinaris. En aquest sentit, el delegat d’Educació, Carles Vega, va apuntar que els centres de màxima complexitat de la capital estan ben dotats de professorat. Per la seua banda, directors d’instituts convencionals van dir que els toca un professor i mig (una mitja jornada) o dos i mig.

En un altre ordre de coses, organitzacions de l’escola concertada destaquen que l’informe del síndic de greuges demostra amb dades que el concert no garanteix la gratuïtat de les places “tal com estableix la normativa”. “L’infrafinançament que evidencia és la causa fonamental de la segregació del nostre sistema escolar”, subratllen.

Nou de cada deu escolars obtenen la plaça sol·licitada en primera opció

El 99 per cent de les sol·licituds de P3 i el 97 per cent de les de primer d’ESO han obtingut plaça per al curs vinent als centres educatius de Catalunya en el procés de preinscripció, segons la conselleria d’Educació. Un 94% i un 92 per cent, respectivament, han aconseguit la plaça requerida en primera opció. A tot Catalunya, els centres públics oferien 51.655 places per a 44.811 sol·licituds a P3 i 55.084 per a 52.840 a primer d’ESO, mentre que als concertats, l’oferta era de 24.134 places a P3 per a 18.931 sol·licituds i a primer d’ESO, de 6.745 i 6.681.

tracking