SEGRE

SALUT

Catalunya nomena secretari de Salut Pública després de 47 dies amb la plaça vacant

L’actual director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’epidemiòleg Josep Maria Argimon

Catalunya nomena secretari de Salut Pública després de 47 dies amb la plaça vacant

Catalunya nomena secretari de Salut Pública després de 47 dies amb la plaça vacantEFE/Marta Pérez/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’epidemiòleg Josep Maria Argimon, compaginarà aquest càrrec amb el de secretari de Salut Pública en substitució de Joan Guix, que va deixar el càrrec el passat 2 de juny per motius de salut i la plaça del qual va quedar vacant.

La conselleria de Salut ha informat aquest dissabte en un comunicat del nou nomenament, que s’oficialitzarà dimarts vinent en la reunió del Consell Executiu de la Generalitat.

La designació d’Argimon, responsable de la gestió dels hospitals públics de Catalunya, segons la nota, s’ha acordat en una reunió celebrada entre el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; i la consellera de Salut, Alba Vergés.

La conselleria precisa en el comunicat que "l’encàrrec de simultaniejar la secretària de Salut Pública amb l’ICS té per objectiu maximitzar la sincronia entre la màxima autoritat en l’àmbit de la vigilància i control de la salut pública amb el conjunt de la xarxa assistencial en l’actual situació epidemiològica i en col·laboració amb el Servei Català de la Salut".

Argimon haurà de coordinar la nova Oficina Covid i, segons la conselleria, assumeix "de forma immediata el treball d’integrar els esforços de vigilància de casos Covid-19 amb els diferents nivells assistencials partint de l’àmbit de l’atenció primària i en clau territorial i de país".

El nou secretari és epidemiòleg, llicenciat en Medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i especialista en medicina preventiva i salut pública per l’Hospital Universitari de Bellvitge.

És diplomat en epidemiologia i estadística per la Université Pierre et Marie Curie París IV, màster en atenció sanitària basada en l’evidència per la Universitat d’Oxford i màster en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat de Gal·les.

Ha estat consultor internacional a Amèrica Llatina per a la Unió Europea i l’Agència Alemanya de Cooperació, i és autor de llibres i articles sobre epidemiologia clínica, planificació sanitària i salut pública.

Va ser nomenat director gerent de l’ICS el juny de 2018 i entre setembre de 2012 i gener de 2016 va ser director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i des d’aquell any i fins juny de 2018, subdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut).

tracking