SEGRE

ESNOTICIA

El Govern posa límits a la Noguera i el Segrià i el jutge els veta en 14 pobles

El Govern va anunciar ahir noves mesures per reduir els contagis de coronavirus en 31 municipis del Segrià i a la Noguera. Així, prohibeix les reunions de més de 10 persones i bars i restaurants hauran de reduir l'aforament a la meitat a l'interior dels locals. No obstant, la justícia va excloure catorze municipis d'aquestes restriccions.

La plaça Mercadal de Balaguer, ahir a la tarda gairebé buida després d’anunciar-se les noves mesures.

La plaça Mercadal de Balaguer, ahir a la tarda gairebé buida després d’anunciar-se les noves mesures.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va anunciar ahir més restriccions als 31 municipis del Segrià i Sucs i Raimat, que van quedar fora del confinament dur del Baix Segre i Lleida, i a la Noguera per reduir els contagis de coronavirus. No obstant, el jutge va excloure de les noves mesures cinc municipis del Segrià i nou de la Noguera. A la primera comarca, quedaran al marge de les limitacions Massalcoreig, Gimenells, Sarroca, Artesa de Lleida i Benavent, al considerar que les mesures són “desproporcionades”. En el cas de la Noguera, es tracta dels municipis que depenen del CAP de Ponts (Cabanabona, Oliola, Vilanova de l’Aguda, la Baronia i Ponts) i del d’Artesa (Alòs, Foradada, Vilanova de Meià i Artesa), perquè “des del 9 de juliol” només han registrat dos nous positius en cada àrea de salut. De la mateixa manera, la justícia tampoc va ratificar les mesures per als comerços i va decidir limitar l’aforament al 50%. Per la seua part, el Pla ha esquivat les restriccions.

Davant de l’augment de positius, el Govern prohibeix a la resta de municipis del Segrià i la Noguera les trobades de més de deu persones i obliga a tancar els espais amb més concentració de persones, com teatres o gimnasos. En bars i restaurants, l’aforament a l’interior es redueix a la meitat i queda prohibit el consum a la barra. A les terrasses s’haurà de mantenir una distància de dos metres. D’altra banda, recomana a la població que s’estigui als seus domicilis. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va explicar que podrien habilitar-se controls, però aquests no podran obligar la gent a tornar a casa. El delegat de la Generalitat, Ramon Farré, va assegurar que la proposta del Procicat és que s’aixequi el confinament perimetral del Segrià, de manera que només es limitaria la mobilitat a Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja, Seròs, Soses i Torres de Segre, on s’aplica un confinament més dur.

La justícia considera que en alguns municipis les restriccions proposades eren “desproporcionades”

La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que a la Noguera “els casos s’han multiplicat per tres en una setmana”. El focus més gran és a Balaguer, on ahir hi havia menys gent al carrer. “Fa dies que corrien rumors”, va assegurar el veí Fernando Borras, que va afegir que “ha faltat control local i consciència per part de la gent”. Josep Maria Rey, del quiosc Manhattan, espera que “les noves mesures serveixin per evitar més sacrificis”. El president del consell de la Noguera, Miquel Plensa, va criticar les mesures i va assegurar que “són molt negatives per a l’economia”. Va apuntar que en deu dels trenta municipis no hi ha hagut ni un sol cas. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va afirmar que la ciutat ha sumat 105 casos al juliol. Les mesures anunciades també s’aplicaran a Barcelona.

tracking