SEGRE

INFANTESA EDUCACIÓ

Llista d'espera d'inscrits en dues escoles bressol de Lleida

'Overbooking' de 41 i 33, i també en uns altres 9 centres || La Paeria crea una aula per a 1-2 anys a la guarderia de la Bordeta i admet falta de places a Cappont

L’escola bressol d’Albarés, quan va reobrir al juny després de tancar per la pandèmia de coronavirus.

L’escola bressol d’Albarés, quan va reobrir al juny després de tancar per la pandèmia de coronavirus.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles bressol de Cappont i Albarés han registrat de nou un overbooking d’alumnes inscrits per al pròxim curs, de manera que en la primera hi ha 41 nens en llista d’espera i en la segona, 33, segons les llistes definitives publicades per l’ajuntament. De fet, nou guarderies municipals més tenen també més demanda que places: La Mitjana (18 alumnes en llista d’espera), Vailet (13), Parc de Gardeny (12), Ronda-la Mercè (7), Balàfia (6), La Faldeta (6), Centre Històric (3), Germans Grimm (3) i Magraners (1). Altres centres, en canvi, van acabar la preinscripció amb bastantes vacants. Tal com va publicar aquest diari, en global, van quedar lliures un 20,6% de les places de les 18 escoles bressol municipals i la de la Generalitat (507 inscripcions per a 639 places, és a dir, 123 vacants).

La tinent d’alcalde responsable d’Educació, Sandra Castro, va reconèixer la falta de places per a alumnes de fins a tres anys a Cappont i va apuntar que treballen amb el departament d’Educació per dotar el barri de més.

En aquest sentit, va indicar que la idea, encara sense data, és construir un edifici per ampliar el col·legi Camps Elisis que allotgi una escola bressol a la planta baixa.

Així mateix, va destacar que, mentre a l’escola bressol d’Albarés sobren inscrits, a l’altra guarderia municipal de la Bordeta ha quedat vacant una classe sencera. Per aquesta raó, Castro va afirmar que han decidit oferir en aquest últim centre un grup mixt per a nens d’1 i 2 anys. Castro va incidir que estan “ajustant l’oferta a la demanda” i va remarcar que, en conjunt, queden lliures cada any entre 98 i 148 places a les escoles bressol, cosa que significa que hi ha un “sobreexcés de places que cal ajustar, perquè també suposa un sobrecost” per a la Paeria.

tracking