SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria del Segrià perd dos milions al dia pel confinament

Demà es manifesten per demanar ampliar els ERTO i se senten “criminalitzats”

Imatge d’una terrassa tancada pel confinament a Lleida.

Imatge d’una terrassa tancada pel confinament a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’hostaleria del Segrià perd uns dos milions d’euros diaris pel confinament de la capital i de sis municipis del Baix Segre. Així ho va assegurar ahir el secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, que va expressar la seua disconformitat pel fet que el sector de la comarca hagi hagut de tancar l’activitat tret de per per oferir productes per emportar “mentre en altres zones de Catalunya estan pitjor i bars i restaurants continuen oberts”.

D’altra banda, Solsona va calcular que durant el confinament durant l’estat d’alarma l’hostaleria de la província tenia unes pèrdues que rondaven els 4,5 milions diaris i va afegir que “vam ser dels últims de l’Estat a fer el desconfinament”.

Per aquest motiu, els hotelers es manifestaran demà a les 10.00 hores a la plaça Sant Joan per demanar a les administracions mesures econòmiques per pal·liar el tancament de bars i restaurants de la comarca. Entre les principals mesures hi ha que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) siguin totals i més ajuts de la Generalitat i l’Estat.

“Es va fer un confinament sense un pla de mesures fixes o acordades amb el sector, cosa que demostra que ho van fer ràpid i sense pensar en les conseqüències, i no entenem que a Barcelona, on la situació està pitjor que a Lleida, els bars estiguin oberts i facin festivals mentre que aquí no podem ni obrir, sembla que la culpa sigui sempre nostra”, va assenyalar en aquest sentit.

L’anunci de les pèrdues diàries de l’hostaleria del Segrià va coincidir amb l’autorització de la Generalitat de destinar quatre milions d’euros per subvencionar el comerç i l’hostaleria del Segrià amb un fons de contingència del 2020 i que seran una subvenció directa.

Comerciants, hotelers i el mateix ajuntament de Lleida van qualificar de “pobre” aquesta aportació, ja que només el comerç té unes pèrdues setmanals de 8 milions d’euros des de l’inici del segon confinament. Davant d’aquesta situació, diverses entitats i la mateixa Paeria han reclamat més ajuts a aquests dos sectors, els dos més afectats en matèria econòmica pel segon confinament.

Per altra banda, la plataforma estatal Junts per l’Hostaleria va presentar ahir un estudi en el qual preveu que 65.000 negocis del sector de tot el país desapareixeran aquest any per la pandèmia del coronavirus i que el 20% dels bars i restaurants no han tornat a obrir després del final de l’estat d’alarma.

tracking