SEGRE

ESNOTICIA

Quatre funcionaris de la presó de Ponent donen positiu en només 24 hores

El Csif demana proves a tota la plantilla

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent a Lleida.

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre treballadors del Centre Penitenciari Ponent han donat positiu en coronavirus en tan sols 24 hores, després de fer-los la prova PCR perquè presentaven símptomes. Els últims resultats van arribar ahir i, davant del repunt de contagis, el sindicat Csif reclama que es facin proves de detecció a tota la plantilla de funcionaris i als interns, tal com es va fer al març, quan 22 treballadors i dos presos van donar positiu. “Els protocols estableixen que els treballadors que han estat en contacte amb positius han d’aïllar-se, però la direcció encara no ha pres cap decisió al respecte i tots continuen anant a la feina”, denuncia el president de Csif Lleida i tècnic especialista de presons, Modesto Berciano, mentre que lamenta que tampoc han fet cap rastreig de contactes.

A banda de portar a terme tests massius per aïllar els casos positius i evitar que el virus es propagui entre els més de 450 treballadors i 660 interns, el sindicat exigeix que s’estableixin torns entre els funcionaris per garantir el servei en cas de contagi.

Des del Csif reclamen mesures preventives urgents davant del repunt de casos de coronavirus

Quant als casos detectats dimecres, denuncien que “només es va desinfectar la primera planta de les oficines en les quals treballaven els dos treballadors infectats: la subdirectora i el mediador”.

Consideren que aquesta mesura és “clarament insuficient”, ja que “aquests dos professionals, per les seues funcions, visitaven cada dia altres dependències, i utilitzaven espais comuns com els lavabos”.

Així mateix, des del Csif recorden que en les resolucions aprovades per la Generalitat es recomana el teletreball com a opció principal i, “per bé que en alguns llocs de treball dins de la presó el teletreball és complicat, en d’altres sí que és possible”.

tracking