SEGRE

ESNOTICIA

Salut notifica un rècord de 419 casos a Lleida però ho atribueix a proves dels últims dies

Del total de nous positius comunicats, 343 corresponen al Segrià i d'aquests, 241 a la capital || Els hospitalitzats segueixen a l'alça al passar de 169 a 183 en un dia i 22 són a cures intensives

Sala d’espera exterior al costat de la carpa del CUAP de Prat de la Riba.

Sala d’espera exterior al costat de la carpa del CUAP de Prat de la Riba.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va notificar ahir un rècord de 419 nous positius de Covid-19 a Lleida respecte al balanç el dia anterior, dels quals 6 a l’Alt Pirineu i Aran i 413 al pla. En concret, els casos totals des de l’inici de la pandèmia comunicats han passat de 6.870 a 7.289, dels quals 4.618 corresponen al Segrià (343 més) i, d’aquests, 3.221 a la capital (241 més). No obstant, una portaveu de Salut va indicar que “els nous casos que es declaren cada dia no tenen per què correspondre al mateix dia, sinó que poden ser acumulats d’altres que fins avui [per ahir] no se sabien perquè són resultats de proves, per exemple”.

De fet, la retrospectiva de casos que també envia diàriament el departament detalla que a l’àrea sanitària de Lleida el dia 22 es van registrar només 45 casos; 128 el dia 21; 230 el dia 20; 96 el dia 17, així com que els sis últims de les comarques de muntanya notificats ahir són dels dies 21 (tres positius), 20 (dos) i 14 (un).

Malgrat tot, el coordinador del seguiment del Covid diu que es pot ser “optimista” amb el Segrià

Així mateix, el número d’ingressats per coronavirus segueix en ascens, al passar de 169 a 183 en un dia (catorze més), dels quals 22 estan a cures intensives (dos més).

A l’Arnau de Vilanova hi ha 84 hospitalitzats (11 a l’UCI), 20 a l’Hospital Santa Maria (6), 62 en centres privats (5) i 17 a l’Hotel Nastasi. Des de l’1 de juliol s’han donat 128 altes a l’Arnau i tres al Santa Maria,

Respecte a la situació del Segrià, el coordinador de la unitat de seguiment de Covid-19, Jacobo Mendioroz, va afirmar que es pot ser “optimista”, però va afegir que seria “prematur dir que ja s’ha pogut per al virus”. Tanmateix, va apuntar que “podem veure la llum al final del túnel”.

Així mateix, va demanar als habitants dels municipis que compten amb mesures per contenir els brots que es quedin a casa. “Que facin l’esforç de no sortir tant, en cas de no tenir tanta interacció social, perquè és el que a la llarga ens permetrà reduir l’impacte de la pandèmia.”

La directora adjunta del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, va assenyalar que a Lleida “la situació sembla estable, és similar als dies anteriors, però hem de continuar sent molt prudents”.

En tot cas, aquesta ampliació dependrà de l’evolució de la pandèmia i l’augment dels ingressos. De moment, en els últims dies van a l’alça i el responsable de les plantes per a malalts de coronavirus de l’Arnau de Vilanova ja va alertar que l’edat dels afectats està pujant, per la qual cosa és més habitual que els que acudeixen a Urgències acabin sent hospitalitzats. D’altra banda, va advertir també que els joves estan encomanant la gent gran.

En concret, l’últim balanç indica que han disminuït sobretot els de la granja escola La Manreana, a Juneda. Actualment hi ha 34 persones, totes elles contagiades, mentre que el dia anterior n’hi havia 46, dotze més.

Així mateix, a l’Hotel Rambla hi ha 17 aïllats, dels quals cinc són positius i 12, contactes. En el balanç anterior eren 23 (4 i 19.

tracking