SEGRE

ESNOTICIA

Sindicats de mossos denuncien el “caos” dels controls del Segrià

Expliquen que no hi ha prou agents per dur-los a terme i que la vigilància dels camins es va donar per perduda || Interior declina valorar aquestes afirmacions

Un dels controls efectuats pels Mossos durant el confinament a Lleida.

Un dels controls efectuats pels Mossos durant el confinament a Lleida.AMADO FOROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats USPAC i CCOO dels Mossos d’Esquadra van denunciar ahir la “nefasta” gestió dels controls de mobilitat per garantir el confinament perimetral de la comarca del Segrià i de Lleida, així com la falta d’efectius del cos. “Encara que es podia preveure, el dispositiu ens va agafar gairebé per sorpresa i sense prou agents per poder portar-lo a terme”, va afirmar el portaveu d’Uspac a Ponent, Josep Miquel Milagros. “És un despropòsit. Van haver de venir efectius d’altres indrets de Catalunya a ajudar-nos i ni així hem donat l’abast. És impossible confinar un territori tan ampli”, va indicar Milagros, que va afegir que “ningú sabia gaire bé el que havia de fer ja que nosaltres no podem sancionar. A més, els controls s’ubicaven en zones que no tenien sentit. En comptes d’apostar-nos a les entrades i sortides, moltes vegades vigilàvem dins del perímetre. Per no parlar dels camins, que ja vam descartar vigilar perquè era impossible amb tan pocs agents”.

Així mateix, des d’Uspac també van dir que en dedicar tants “esforços” en aquests controls, que encara continuen mantenint-se a Lleida i sis municipis del Baix Segre, s’està deixant part del territori desprotegit. En la mateixa línia es va expressar Roberto García, portaveu de CCOO dels Mossos d’Esquadra, que va assegurar que “els controls ara són dinàmics i només ens podem dedicar a informar i a prevenir, ja que sense un estat d’alarma que ho avali no podem sancionar la gent per moure’s”. Respecte al desplaçament d’altres agents a Lleida per cooperar en els controls de mobilitat, García va apuntar que “continuen arribant cada dia, deixant sense vigilància els llocs a què realment estan destinats”. Des de CCOO van dir que la falta de material de protecció en aquests casos pot transformar aquests agents “en vectors de transmissió del virus una vegada tornin a les seues cases”. “La falta d’efectius és un mal crònic del cos que no ens permet dur a terme el nostre treball de manera perfectament coordinada i efectiva en aquests nous confinaments”, va indicar García.

El departament d’Interior de la Generalitat va declinar valorar aquestes afirmacions dels sindicats i es va limitar a indicar a aquest diari que “els dispositius policials són decisions operatives que corresponen exclusivament als Mossos”.

tracking