SEGRE

EQUIPAMENTS ECONOMIA

La Paeria ampliarà la superfície de l'estació del Pla de Vilanoveta

Proposarà al ple d'aquesta setmana modificar una parcel·la per guanyar terrenys

Imatge d’arxiu de l’estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta.

Imatge d’arxiu de l’estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament modificarà el pla general d’ordenació urbana per poder ampliar l’estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta, situada al costat de la carretera Ll-11. Així ho va assegurar ahir el tinent d’alcalde Toni Postius, que va assenyalar que presentaran la proposta al ple d’aquest divendres. El projecte preveu modificar la qualificació urbanística d’una parcel·la del complex de 15.728 metres quadrats de superfície i que està definida com a equipament comunitari perquè passi a ser considerada com un espai del sistema ferroviari.

Actualment, en aquesta parcel·la hi ha un edifici dormitori per a agents ferroviaris en estat ruïnós, un dipòsit de cereals i un camí d’accés. Amb aquesta modificació, que tret de sorpresa serà aprovada al ple, l’estació del Pla de Vilanoveta guanyarà superfície útil per reactivar-se com a terminal de mercaderies. L’estació va tornar a l’activitat al cap d’anys en desús després que l’empresa APM Termnals Spain Railway SLU, filial del gegant danès Maersk del transport de contenidors de mercaderies, s’adjudiqués la gestió de l’equipament per transportar una mitjana de 13.600 contenidors al port de Barcelona i Tarragona cada any.

No obstant, les riuades de la tardor passada van afectar la xarxa ferroviària de la zona i van demorar la seua posada al punt. No obstant, l’estació ja està operativa i ha començat a fer les primeres trameses al port de Tarragona.

En relació amb el projecte proposat pel consistori, Postius va dir que l’impulsen “perquè es puguin fer millores i l’estació pugui assolir tot el seu potencial, ja que disposar d’una infraestructura com aquesta a ple rendiment resulta primordial per a l’economia de les comarques de Lleida”. El Pla de Vilanoveta feia sis anys que estava abandonat fins que l’any passat Adif la va treure a concurs per reactivar-ne l’activitat.

tracking