SEGRE

ESNOTICIA

Els ingressats per Covid-19 segueixen baixant i ja no cal obrir una altra planta a l'Arnau

Salut va notificar ahir quatre hospitalitzats menys i és el tercer dia que descendeixen || El coordinador de les plantes per a infectats afirma que seguir així depèn que els ciutadans “facin bé les coses”

Tres persones dirigint-se ahir a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Tres persones dirigint-se ahir a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de persones hospitalitzades a Lleida per Covid-19 segueix baixant per tercer dia consecutiu. Segons dades de Salut, ahir hi havia ingressades 185 persones, quatre menys que dimecres. Dimarts eren 191 i dilluns, 203, el màxim d’aquesta segona onada de coronavirus (en la primera es va arribar a 232). El nombre de pacients a l’UCI també ha disminuït de 23 a 21. El coordinador de les plantes Covid de l’Arnau de Vilanova, José Luis Morales Rull, va afirmar que en els últims dos dies hi ha hagut gairebé el mateix nombre d’altes que d’ingressos, de manera que per ara no és necessari destinar una altra planta a infectats. No obstant, va apel·lar a la prudència. “La pressió a l’hospital ha baixat una mica, però tampoc és per tirar coets”, va afirmar. Va argumentar que les PCR positives a l’Atenció Primària es van reduint i va recordar que això no es reflecteix als hospitals fins a set o deu dies després.

“Hem notat certa baixada d’ingressos, no estem amb la pressió de la setmana passada d’haver d’obrir una altra planta, sinó que fins i tot hem recuperat una capacitat del 28%”, va destacar. Va apuntar que d’aquí a quinze dies “es veurà” si la situació es manté en funció de si els ciutadans “continuen fent bé les coses o no” una vegada aixecat ahir el confinament de Lleida i els sis pobles del Baix Segre. Va assenyalar que “hi ha hagut petits rebrots en residències, la qual cosa ens ha penalitzat una mica els ingressos, però podríem dir que fa dos dies que estem en equilibri”. “Si la tendència es manté, possiblement la setmana que ve ja estarem parlant d’anar reduint plantes. Però ara la que es va obrir a l’hospital Santa Maria està plena”, va indicar.

Salut Pública ratifica que la taxa de contagi a Lleida capital està en 0,8, menys que a Barcelona

Va dir també que l’edat mitjana no ha canviat i el 45 per cent dels casos continuen procedint de l’entorn familiar i social i 21% del sector de la fruita, mentre que de les residències ha augmentat un 1%. Creu que la societat “es va confiar i hi ha uns perfils epidemiològics que encara s’han de controlar, com el brot hortofructícola” i adverteix que sense responsabilitat individual “el pròxim confinament ve sol”.

D’altra banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va ratificar ahir que la taxa de contagi a Lleida capital és de 0,8. Segons ACN, Salut ha actualitzat el sistema de difusió d’informació de les dades i a la regió de Lleida hi ha acumulats 7.165 confirmats per PCR i 7.682 si es tenen en compte altres proves. Xifra les defuncions en 241 i el risc de rebrot en 530,65, quan a l’anterior interval de set dies era de 670,69. El Segrià acumula 5.422 casos amb PCR i 5.617 amb totes les proves (33.705 i 3.834 a la capital) i el risc de rebrot baixa de més de mil a 708,16. Hi ha 166 víctimes mortals.

tracking