SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

L'esperada escola de Pinyana, després d'onze anys en barracons, estarà a punt el 2022

El conseller Bargalló va col·locar ahir la primera pedra d'unes obres valorades en 5,5 milions d'euros || Assegura que al setembre els col·legis reobriran i que alguns necessitaran espai extern

El conseller d’Educació i l’alcalde, Miquel Pueyo, col·loquen la primera pedra de l’escola Pinyana.

El conseller d’Educació i l’alcalde, Miquel Pueyo, col·loquen la primera pedra de l’escola Pinyana.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va anunciar ahir que la nova i esperada escola Pinyana estarà a punt el mes de març del 2022. Així ho va assegurar en l’acte de col·locació de la primera pedra. L’equipament s’erigirà al mateix lloc en el qual ara hi ha els barracons en què els alumnes del centre fan classe des de fa més de deu anys. L’obra compta amb un pressupost de 5.597.293,07 euros, IVA inclòs, dels quals la Paeria n’aportarà 1,2, i és una reivindicació històrica tant per part de la comunitat educativa del centre com dels veïns de Balàfia. Val a recordar que la nova escola Pinyana acollirà els alumnes del col·legi Balàfia, que és molt antic i es troba molt deteriorat.

Bargalló va participar en l’acte de col·locació de la primera pedra del centre acompanyat de l’alcalde, Miquel Pueyo, diversos membres de l’equip de govern municipal i de la directora del centre, Anna Moseguí, entre altres càrrecs del departament.

El conseller va destacar que amb aquesta obra es compleix “una reivindicació històrica” i que els treballs es faran “d’una forma molt ràpida, ja que el mes de març del 2022 estarà a punt l’última fase de les obres, que consisteixen en la construcció del pavelló infantil”. El conseller va reconèixer la dificultat “de fer una escola al mateix lloc en el qual n’hi ha una altra mentre funciona” i que això comportarà “que en algun moment s’hagin de traslladar les aules d’un lloc a un altre”.

Paral·lelament, Bargalló va defensar que al setembre “es tornin a obrir les aules si la pandèmia ho permet” i que cada centre “tindrà un pla d’obertura i unes indicacions concretes”. No obstant, va reconèixer que “algun” centre educatiu necessitarà un espai extern “per garantir la distància de seguretat entre els seus alumnes i professors”.

Preveuen una escola bressol al col·legi Camps Elisis La Generalitat i la Paeria preveuen construir una escola bressol aprofitant les obres d’ampliació del col·legi Camps Elisis. Així ho va assegurar ahir la tinenta d’alcalde d’Educació, Sandra Castro, abans de visitar el centre acompanyada de Bargalló i Pueyo per conèixer els detalls de les obres d’ampliació d’aquesta escola de Cappont. “A mitjà termini plantegem fer una nova construcció en la qual es farà una escola bressol a la planta baixa, mentre que la primera planta serviria per ampliar l’escola de Primària”, va dir Castro, que va justificar aquesta decisió, ja que “hi ha una demanda molt alta de places al barri que no podem assumir”. Respecte a les obres d’ampliació del Camps Elisis, valorades en 2,5 milions d’euros, Bargalló no va fixar un calendari i va dir que aquesta actuació millorarà l’oferta educativa de Lleida. Les obres preveuen construir un edifici de dos plantes a la part posterior del complex, davant de les antigues piscines municipals cobertes, que fa anys que estan en desús.

tracking