SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Condemnat a presó per agredir la seua parella en una discussió a Lleida

L'Audiència desestima la pena de treballs comunitaris al ser l'acusat reincident

Vista de l’Audiència de Lleida, a l’edifici dels jutjats del Canyeret.

Vista de l’Audiència de Lleida, a l’edifici dels jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home a deu mesos de presó per agredir la seua parella arran d’una discussió a l’habitatge familiar. El tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida, que també va imposar una ordre d’allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima durant dos anys. Així mateix, el condemnat haurà d’indemnitzar la víctima amb 330 euros.

Segons la sentència, els fets van tenir lloc el setembre del 2019, quan la víctima va denunciar que la seua parella la va agafar pel coll, li va colpejar la cama i li va causar diverses lesions. El tribunal va donar plena credibilitat al testimoni de la denunciant, que sempre va mantenir la mateixa versió dels fets durant tot el procediment i rebutja el recurs de l’acusat, que va al·legar error en la valoració de la prova i vulneració del dret a la presumpció d’innocència.

L’Audiència de Lleida considera provats els fets tenint en compte també els informes mèdics, que acrediten que les lesions són compatibles amb els fets relatats per la víctima. La defensa de l’acusat també sol·licitava que, de forma subsidiària en cas que es desestimessin els motius al·legats en el recurs, fos condemnat a la pena de treballs en beneficis de la comunitat. Tanmateix, el tribunal manté la condemna de deu mesos de presó tenint en compte l’agreujant de reincidència.

Pel que fa a les trucades als telèfons d’atenció a dones en situació de violència masclista, aquestes es van duplicar a les comarques lleidatanes durant els mesos de confinament. En aquest temps es van detectar onze nous casos de violència de gènere a la província de Lleida.

tracking