SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria ho veu “un cop demolidor” per a les 10.000 famílies que viuen del sector

El president de la Federació d'Hostaleria ho qualifica de galleda d'aigua freda: “Estàvem il·lusionats amb poder obrir” || Des del final de l'estat d'alarma només han pogut servir dins durant cinc setmanes

Imatge de terrasses de la plaça Sant Joan de Lleida, ahir a la tarda.

Imatge de terrasses de la plaça Sant Joan de Lleida, ahir a la tarda.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una gerra d’aigua freda. Això és el que van sentir ahir els hotelers de Lleida ciutat i els municipis del Baix Segre que fa una setmana van ser desconfinats al saber que la Generalitat no va permetre que els bars i restaurants puguin atendre a l’interior dels seus locals. Una decisió que, com a mínim, es prolongarà una setmana més i que fa de Lleida i aquests sis municipis del Segrià els únics de Catalunya amb aquesta mena de mesures malgrat que els brots de coronavirus van a la baixa.

Un anunci que complica encara més la viabilitat de centenars de bars i restaurants i de les 10.000 famílies que hi ha al darrere. I és que la Federació d’Hostaleria estimava fa una setmana que, malgrat l’aixecament del confinament i els ajuts, “un 20% dels locals de Lleida acabarien tancant”. Ara, el president de la Federació, Josep Castellarnau, tem que “aquest percentatge s’elevi moltíssim més”.

Val a recordar que els bars i restaurants de Lleida només han pogut atendre a l’interior cinc setmanes des de mitjans de març. Ho van fer del 8 de juny, quan el territori va entrar en fase 2 de la desescalada, fins al 14 de juliol, quan es va decretar el segon confinament.

Per a Castellarnau, el d’ahir “és un cop demolidor, esperàvem un altre anunci per part de la Generalitat i molts dels hotelers confiaven que avui ja podrien obrir, atès que molts negocis no disposen de terrassa”. Va afirmar que el sector se sent “molt decebut i encara no ho hem assimilat, però no tirarem la tovallola”.

Castellarnau va recordar que dilluns passat la Federació va presentar un recurs al tribunal contenciós administratiu sobre la prohibició d’obrir a l’interior de bars i restaurants i que encara esperen resposta. “No volem comparar-nos amb cap altre territori, però no tenim cap explicació de per què s’allarga aquesta mesura”, va concloure Castellarnau.

La Paeria no s’hi pronuncia i el Baix Segre reclama l’obertura ja

Malgrat que l’anunci que es mantenia l’interior de bars i restaurants tancats va ser ahir, les reaccions de l’administració hauran d’esperar fins avui. Almenys per part de l’ajuntament de Lleida, ja que fonts de l’equip de govern van declinar fer declaracions ahir en aquest sentit “perquè encara estem acabant de mirar” l’informe de la Generalitat i que es pronunciaran demà.

Així doncs, fa dies que l’equip de govern demana al Govern de la Generalitat que permeti l’obertura de l’interior de bars i restaurants.

Per la seua part, alcaldes del Baix Segre van indicar que la situació permet que es pugui obrir a l’interior dels bars i que aquesta mesura és una forta patacada per a l’economia dels establiments de la zona. Fa dies que els municipis del Baix Segre sol·liciten que s’alleugereixin les mesures que afecten l’hostaleria i reclamen a la Generalitat que reflexioni i que faciliti com més aviat millor l’activitat al sector.

tracking