SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Acusat d'intentar matar la seua mare assestant-li un tall al coll

La víctima va afirmar que se l'havia fet ella accidentalment || Va succeir al Secà, la Urbana va esbrinar que l'autor seria el seu fill i el van detenir a la Mariola

L’agressió va tenir lloc dimecres al Secà.

L’agressió va tenir lloc dimecres al Secà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va detenir ahir de matinada un veí de Lleida de 29 anys i nascut al Marroc acusat d’intentar matar la seua mare assestant-li un tall al coll. Va ser arrestat com a presumpte autor d’una temptativa d’homicidi dolós i dels delictes de maltractament en l’àmbit de la llar i lesions.

Els fets es van produir cap a les 22.00 hores de dimecres, quan la Guàrdia Urbana va ser requerida pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) perquè acudís al carrer Cuenca, al barri del Secà, on estaven atenent una dona de 56 anys que presentava un tall al coll.

L’agressió es va produir dimecres a les 22.00 hores i l’home va ser arrestat passada la mitjanit

La dona, per la seua part, va explicar que li ferida se l’havia fet ella mateixa al tallar-se de manera accidental amb un ganivet. Després de ser atesa in situ, va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova.

L’explicació de la dona no va convèncer els agents, ja que sospitaven que l’agressió hauria estat infligida per una altra persona. Els policies van continuar amb les indagacions i “van esbrinar que l’autor del tall era un fill de la dona”, segons va informar la Guàrdia Urbana.

Posteriorment, diverses patrulles van iniciar la recerca del fill de la dona, que va ser localitzat dos hores després, a les 0.30 hores, al carrer Mariola. L’home, M.B. i de 29 anys, va ser arrestat com a presumpte autor de tres delictes: temptativa d’homicidi, lesions i maltractaments en l’àmbit de la llar. Està previst que passi avui a disposició del jutge de guàrdia. Per la seua part, la dona va ser donada d’alta ahir, segons van informar a aquest diari fonts properes al cas.

La Urbana va detenir al març un veí de Lleida de 48 anys acusat d’amenaçar els seus pares amb un ganivet i agredir la mare.

Al febrer a Fraga, la Policia Local va detenir un veí de 42 anys acusat d’apunyalar la seua mare de 71 a l’habitatge familiar. La dona va haver de ser ingressada a l’Arnau.

Augmenten les causes judicials de maltractaments als progenitors

En els últims anys s’ha detectat a les comarques de Lleida un augment dels casos judicials contra fills que han exercit alguna tipologia de maltractament sobre els seus progenitors. Segons la Memòria de la Fiscalia, el 2018, última dada disponible, es van investigar 68 casos en els quals els pares havien estat víctimes de violència per part dels seus fills. Una xifra que representa un increment del 9,6% respecte al 2017, amb 62 agressions, i que s’ha disparat en els últims quatre anys fins un 44,7%, ja que el 2015 els casos es van situar en 47. L’estadística inclou que els jutjats lleidatans també van investigar uns altres 21 casos en els quals les víctimes de maltractament eren avis o altres ascendents de l’agressor i en 36 denúncies les víctimes tenien un altre parentiu, com germans.

tracking