SEGRE

ESNOTICIA

El TSJC rebutja la petició dels bars de consumir dins dels locals

A la ciutat de Lleida i els sis pobles del Segrià || Postius, contrari a la decisió del Procicat, reclama que puguin obrir a l'interior almenys al migdia

Les terrasses obren a Lleida des de primera hora mentre la majoria de comerços segueixen amb cita prèvia

Les terrasses obren a Lleida des de primera hora mentre la majoria de comerços segueixen amb cita prèviaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala de vacances del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar ahir la mesura cautelaríssima sol·licitada per la Federació d’Hostaleria de Lleida en contra de la restricció de la Generalitat per frenar els contagis de Covid-19 que prohibeix atendre a l’interior als bars i restaurants de Lleida ciutat, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, Torres de Segre i la Granja d’Escarp i tan sols permet consumir en terrasses, al 50% de l’aforament. El tribunal va desestimar la mesura al ponderar les raons sanitàries. La federació va presentar un contenciós administratiu davant del TSJC contra les resolucions del Govern dels dies 30 i 31 de juliol en les quals es prohibeix el consum a l’interior dels locals de les set poblacions i va demanar l’adopció de mesures cuatelarísimas mentre no es pronunciï sobre el recurs. Les mesures van ser ratificades dimecres pel Procicat.

El secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, va dir que tenien l’“esperança” que el tribunal acceptés la reobertura de l’interior dels locals com a mesura cautelar. Va considerar una “barbaritat” haver de continuar sense poder servir a l’interior. Així mateix, va xifrar en sis milions al mes la despesa dels 1.200 establiments hotelers de Lleida i els sis municipis del Baix Segre entre el pagament del 65% dels expedients temporals de regulació d’ocupació, el 50% de la quota d’autònoms i altres qüestions com el lloguer o els subministraments bàsics. “És de bojos. I van allargant les mesures, com si no passés res. Com ho hem de fer per pagar-ho tot?”, va subratllar. Així mateix, la plataforma NUC va dir que “denunciarem els responsables per reclamar danys patrimonials”.

Hostaleria va dir que tenien “esperança” que prosperés el recurs i afirma que estan a la ruïna

L’alcalde accidental, Toni Postius, va afirmar que ahir va transmetre al president de la Generalitat, Quim Torra, que “no estem gens d’acord amb la decisió del Procicat perquè entenem que l’evolució de les dades epidemiològiques a Lleida estan sent molt faborables”. Va destacar que als CAP de la capital es va arribar a augments de positius del 70% mentre que ara “estem en baixades del 40%” i va plantejar a Torra un “punt mitjà” en les mesures restrictives. Així, va proposar que els locals hotelers puguin servir a l’interior al 25% o 50% de l’aforament, o bé que es pugui consumir dins al migdia, quan les temperatures són més altes, o que puguin utilitzar l’interior els bars que no tenen terrassa. Va advertir que “el 30% dels negocis no tornaran a obrir”, situació que va titllar que “calamitat”. En un altre ordre, Postius va demanar a la Generalitat i a l’Estat que “s’habilitin mecanismes per als municipis que no tenen romanents de tresoreria, però tenim les mateixes despeses o més”.

El cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va lamentar la “falta de capacitat d’influència de la Paeria” i va qualificar d’“injusta” i “indiscriminatòria” la decisió del Procicat.

També va denunciar falta de transperencia de la Generalitat. Va afirmar que les restriccions als locals provoquen una “ruïna tant per a la ciutat com per al territori” i va demanar al Govern que concreti “públicament la xifra de pèrdues econòmiques a la ciutat a causa del segon confinament injust i poc explicat per Salut”.

tracking