SEGRE

SERVEIS MEDI AMBIENT

Un 30 per cent de la xarxa de reg dels arbres de la ciutat no funciona

Talamonte diu que n'ha provocat la mort de molts i culpa la concessionària de jardineria || La Paeria assegura que l'empresa no compleix el que es fixa al contracte

La rambla de Pardinyes és un dels carrers amb arbres morts per falta de reg, segons la Paeria.

La rambla de Pardinyes és un dels carrers amb arbres morts per falta de reg, segons la Paeria.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a un 30% del sistema de reg de les zones poblades d’arbres i enjardinades de la ciutat no funciona, segons va explicar l’alcalde accidental, Sergi Talamonte, que va culpar l’actual adjudicatària de la jardineria urbana, l’UTE Jardiners de Lleida (formada per Arnó, Urbaser i Glauca), de no complir-ne el manteniment durant molts anys. Algunes de les zones afectades són la rambla de Pardinyes, l’avinguda Miquel Batllori i la zona del col·legi Episcopal.

“Amb l’empresa s’estan fent reparacions en uns 60 punts, però no podrem arreglar-la tota aquest any, ja que la quantitat de xarxa sense funcionar és enorme”, va assenyalar Talamonte, que va afegir que la falta de reg ha provocat la mort de molts arbres joves. De fet, el mes de març passat, la Paeria va requerir a l’adjudicatària la replantació de 438 arbres morts.

A més del problema amb el reg, l’ajuntament està fent un seguiment setmanal del grau de compliment del contracte de jardineria d’aquest conjunt d’empreses, com el manteniment de les zones verdes o la sega de la gespa, entre altres aspectes. La seua àrea d’actuació és el sector 6, que inclou la major part de l’espai verd de la ciutat –exclou zones com els Camps Elisis, que es gestionen a través de contractes amb centres especials de treball–.

Malgrat que el servei va registrar una evolució favorable, l’ajuntament constata que no du a terme l’execució completa de les accions programades setmanalment. Talamonte va explicar que un servei extern ha començat a fer un seguiment de la concessionària. Va afirmar que “estem fent un control exhaustiu del que es fa i de tot allò que queda pendent per poder corregir les deficiències i preparar les reclamacions que siguin necessàries si fos el cas”. Segons la Paeria, aquest hivern ha plantat gairebé 900 arbres i 1.200 plantes.

La Paeria va decidir a començaments d’aquest any readjudicar aquesta concessió a l’UTE Eulen-Biosca al tornar a puntuar el concurs, després que el Tribunal de Contractes estimés parcialment el recurs de dos empreses.

No obstant, de moment el relleu no s’ha materialitzat perquè Jardiners de Lleida va recórrer aquesta decisió.

tracking