SEGRE

ESNOTICIA

Limitat al 50% l'aforament en terrasses de Lleida i sis municipis del Segrià

Resolució de Salut després que el risc de rebrot hagi tornat a augmentar

Imatge d’una terrassa d’un bar amb clients al costat de la plaça Sant Joan de Lleida ciutat.

Imatge d’una terrassa d’un bar amb clients al costat de la plaça Sant Joan de Lleida ciutat.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les terrasses de bars i restaurants de Lleida, Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja tornen a tenir l'aforament limitat al 50% després que ahir el DOGC publiqués una resolució de Salut que aplica aquesta mesura arran que el risc de rebrot hagi augmentat a tota la regió sanitària, que té el pitjor índex de Catalunya.

Amb sorpresa, indignació i la sensació de ser castigats de nou. Així va explicar Natalia Rubio, directiva de la Federació d’Hostaleria de Lleida, com va rebre el sector a Lleida ciutat i sis municipis del Baix Segre –Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d’Escarp– el fet que el Diari Oficial de la Generalitat publiqués ahir una resolució de Salut que no només manté les restriccions ja vigents durant quinze dies més, sinó que les amplia a tornar a limitar l’ocupació a les terrasses al 50%, quan ara podien estar al 100% sempre que es mantingués la distància mínima fixada entre les taules. Aquesta nova mesura ja s’aplicava a Reus, Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès, però ara el Govern l’amplia a aquests municipis lleidatans al·legant que les seues dades epidemiològiques han empitjorat, ja que la regió sanitària de Lleida és la que té el risc de rebrot més alt de Catalunya (vegeu la pàgina 4). Això sí, aquesta restricció no afecta altres municipis que tenen índexs pitjors. “No entenem per què s’endureixen les restriccions quan la situació a l’hospital Arnau i altres indicadors han millorat en les últimes setmanes, ni per què s’apliquen a Lleida i aquests sis municipis quan la seua situació és molt similar a la d’altres territoris i municipis on els establiments poden obrir al cent per cent”, va afirmar. “Posen més llenya al foc quan el sector està treballant molt bé i el 99,9 per cent dels seus membres fan el que toca i tot i així continuen castigant-nos”, va afegir. Rubio va recórrer a la ironia al comentar que “potser ho fan perquè compten amb el decret inicial per a aquests municipis que va ser autoritzat pel jutge”. Així mateix, va censurar que aquesta mesura s’adopti “sense donar-nos cap explicació”. “No entenem per què rebem un nou escarment”, va reiterar. El fet que la Generalitat no hagi informat prèviament d’aquesta mesura genera confusió. Diversos empresaris i treballadors consultats ahir per aquest diari desconeixien la nova norma.

Fins i tot l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va veure ahir excessiva aquesta restricció, encara que va indicar que l’ajuntament l’acatarà. Així, després d’afirmar que “la lleialtat dels alcaldes és amb el Govern”, va precisar que també “és amb les preocupacions i necessitats de la ciutadania”.

Pueyo diu que aquesta restricció pot contribuir a un “lleure clandestí” en cases o places

“Aquest sector ha patit molt i he dit [durant la reunió del Procicat] que no comparteixo aquesta decisió, encara que l’assumirem, perquè amb les garanties de distància, màscara i gel hidroalcohòlic i la supervisió de la policia i els propietaris l’hostaleria genera un espai segur”, va assenyalar. A més a més, va alertar que com que s’apliquen més limitacions, “es pot empènyer la població cap a un lleure clandestí en torres o places, perquè aquesta és una situació que durarà mesos”.

tracking