SEGRE

ESNOTICIA

Famílies retarden comprar llibres de text pels dubtes sobre la tornada a l'escola

Reserves més tardanes o bé demora fins a última hora en la recollida dels encàrrecs

Les famílies compren els llibres de text per al nou curs, que comença el dia 14.

Les famílies compren els llibres de text per al nou curs, que comença el dia 14.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moltes famílies han retardat aquest any la reserva de llibres de text o bé la seua recollida a l’espera de tenir notícies clares sobre la tornada al col·legi, prevista per al dia 14. Així ho han constatat llibreries de Lleida, que consideren que la incertesa provocada per la pandèmia ha modificat les pautes d’alguns pares en aquest sentit. A la llibreria Caselles van indicar que les reserves han funcionat més o menys “com sempre”, encara que van assenyalar que “s’està retardant” el fet d’anar a recollir les comandes. Respecte a la venda de material escolar, el responsable de l’establiment va apuntar que les famílies solen comprar-lo quan recullen els llibres.

A la llibreria Abacus van afirmar que hi continua havent famílies previsores que van encarregar els llibres de text els mesos de juny o juliol, mentre que d’altres han modificat els hàbits al tenir dubtes sobre l’inici de les classes, de manera que “moltes han esperat a finals de juliol o fins i tot a mitjans d’agost” per demanar-los.

Van afegir que des de la setmana passada han registrat més moviment i van apuntar que altres anys alguns col·legis comunicaven el llistat de material escolar que havien de comprar amb més antelació. Així mateix, van remarcar que han potenciat els encàrrecs online.

La despesa en llibres varia molt en funció de l’etapa educativa, però també dels centres. Per exemple, els de quart de Primària d’una escola de la capital costen 63 euros mentre que en una altra ascendeixen més de 250 euros, ja que inclou quaderns d’exercicis.

tracking