SEGRE

ESDEVENIMENTS ONZE DE SETEMBRE

Així seran els actes de la Diada a Lleida

Generalitat, Diputació i Paeria repeteixen una celebració que presidirà la consellera Budó || Coincideixen en la importància de dur-la a terme malgrat la pandèmia

Joan Talarn, Miquel Pueyo i Ramon Farré van presentar ahir l’agenda de la Diada Nacional.

Joan Talarn, Miquel Pueyo i Ramon Farré van presentar ahir l’agenda de la Diada Nacional.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat, la Diputació i la Paeria celebraran per segon any seguit un acte unitari per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a la ciutat, però a causa de la Covid-19 serà sense públic, encara que es retransmetrà per streaming i es podrà tornar a veure per Lleida TV el mateix dia i l’endemà. Igual que el 2019, tindrà lloc el 10 de setembre, a les 20.00 hores al peu del pont llevadís de la Seu Vella i serà presidit per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i amb música de la mà de l’orquestra Julià Carbonell.

L’Onze de Setembre es podran fer ofrenes florals a la Seu Vella i a l’antic convent del Roser (vegeu el desglossament). A més, la Paeria repartirà senyeres a l’ajuntament i als centres cívics.

El divendres 11 es podran fer ofrenes florals tant al Turó de la Seu Vella com al Roser

El delegat del Govern, Ramon Farré, va explicar ahir que “la Diada ha de celebrar-se amb tota circumstància i condició, amb pandèmia o sense, i més encara en situacions complicades com les que viu la societat actualment, que poden recordar el que es va viure el 1714 quan el país va caure a mans de les tropes borbòniques”.

Per la seua part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va assenyalar que el fet que aquest any sigui un acte diferent no significa que es perdin els “anhels que tenim per defensar les llibertats del país” i va remarcar que “hi ha una força social que continuarà lluitant pel dret a decidir i per les persones que no tenen llibertat o són a l’exili”.

Finalment, Pueyo va recordar els espais de memòria que hi ha a la ciutat, que va caure el 1707, com les bretxes de les muralles, la Seu Vella i el Roser. Va animar els lleidatans a penjar les senyeres als balcons.

L’ANC de Tàrrega, el Rostoll, Òmnium i La Soll han suspès la marxa de torxes per la república catalana amb motiu de la Diada, però al seu lloc es farà una encesa simbòlica de torxes en quatre punts de Tàrrega amb un nombre reduït de persones.

La Paeria demana més espai al Roser Pueyo demanarà a la direcció del Parador del Roser que ampliï l’espai per a les ofrenes per “comoditat i cautela sanitària”. No obstant, va rebutjar que sigui el centre de la Diada com demana la CUP i va dir que la Seu també és un espai molt important de memòria històrica.

tracking