SEGRE

ESNOTICIA

Salut comunica 571 nous casos al pla, però 441 corresponen al juliol “per un error”

La regió sanitària de Lleida segueix líder en risc de rebrot, però baixa als 245 punts i hi ha deu hospitalitzats menys, 85 || Els CAP de la capital continuaran tancant a les 17.00 hores fins a l'octubre

Un total de 618 persones s’han fet la PCR voluntàriament en els cribratges massius a la capital.

Un total de 618 persones s’han fet la PCR voluntàriament en els cribratges massius a la capital.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va comunicar ahir de cop un total de 571 nous casos de Covid-19 a la regió sanitària de Lleida, després de tres jornades consecutives informant de menys de 40 diaris. Tanmateix, fonts de Salut ho van atribuir que “hi va haver un error en la comunicació de dades” i que “441 corresponen al mes de juliol, dels quals 373 eren d’entre el 10 i el 18 de juliol”. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va afirmar que “les persones que van donar positiu van rebre el resultat en el seu moment”, però hi va haver un problema al carregar les dades en el sistema informàtic.

Així doncs, la província de Lleida ja arriba als 11.821 casos acumulats, dels quals 781 corresponen a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, que va sumar 19 contagis més, i 11.040 a la de Lleida que, sense tenir en compte els 441 casos del juliol, en les últimes hores ha registrat 130 positius més. D’aquesta manera, torna a la tendència de la setmana passada, en la qual s’informaven de més d’un centenar de casos diaris.

Salut ha finalitzat els cribratges massius a Lleida fent 162 proves PCR a veïns de la Mariola

Com a aspecte positiu, a les dos regions continua disminuint el risc de rebrot. Al Pirineu és de 182,82 punts i al pla, de 245,33, que segueix líder a Catalunya. Sobre aquesta dada del pla, Argimon va dir que, “després d’un petit repunt, sembla que la corba va a la baixa”.

Respecte a la velocitat de reproducció del virus, a les dos zones ha baixat de l’1 i al Pirineu és de 0,88 i a Ponent, de 0,98, de forma que una persona amb Covid no arribaria a encomanar-ne una altra.

D’altra banda, després que l’hospital Arnau de Vilanova hagués de reobrir la segona planta per a ingressats amb coronavirus (s’anirà obrint i tancant en funció dels pics de pressió d’hospitalitzacions), a primera hora del matí d’ahir hi havia deu hospitalitzats menys al pla, amb un total de 85. En concret, 35 estaven a l’Arnau –25 en planta i 10 a l’UCI; cinc a l’hospital Santa Maria –quatre en planta i un a l’UCI–; 38 a les clíniques privades, i set romanien a l’Hotel Nastasi. Al Pirineu hi ha vuit ingressats.

Així mateix, Salut va finalitzar ahir els cribratges en barris de Lleida fent 162 PCR a la Mariola. Entre tots els barris s’han fet 618 proves.

D’altra banda, els Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat de Lleida seguiran amb l’horari d’estiu fins al 2 d’octubre, de forma que obriran a les 8.00 i tancaran a les 17.00 hores. Segons l’ICS, el motiu es deu “a l’organització interna per oferir un millor servei”. S’ha de recordar que el CAP de Prat de la Riba obre les 24 hores per a urgències.

Per la seua part, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va rebutjar les paraules de l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, que va afirmar que Lleida “ha estat el conillet d’índies en la gestió de la pandèmia aquest estiu”. Argimon va dir que “només cal veure les dades i com pujava la corba”.

tracking