SEGRE

ESNOTICIA

L'Estat anuncia que hi haurà baixes per als pares de nens en quarantena

Cita patronal i sindicats a tractar un canvi de la norma la setmana que ve

Bargalló va visitar ahir les obres de l’institut Ribera del Sió d’Agramunt.

Bargalló va visitar ahir les obres de l’institut Ribera del Sió d’Agramunt.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central està disposat a canviar la normativa perquè les baixes per incapacitat temporal cobreixin pares que hagin de cuidar fills en quarantena per coronavirus, malgrat que no siguin positius. El president de la Generalitat, Quim Torra, no va firmar ahir la declaració dels presidents autonòmics perquè encara no inclou aquesta prestació.

El ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá, va assegurar ahir que el Govern central “està disposat” a introduir “canvis normatius” perquè les prestacions de les baixes per incapacitat temporal per contingències professionals donin cobertura als pares que hagin de cuidar els seus fills en quarantena. Va afegir que estan “analitzant la situació” i va recordar que el supòsit de pares amb fills que siguin aïllats però que no estiguin encomanats de Covid “no està cobert” per la normativa actual. “Per fer-ho cal introduir un canvi normatiu”, va incidir, i va situar patronal i sindicats perquè aportin el seu punt de vista a començaments de la setmana vinent.

Davant de l’imminent inici del curs escolar, hi ha hagut declaracions creuades d’alguns ministres sobre aquesta qüestió. Els sindicats i la Generalitat reclamen que els pares puguin acollir-se a baixes per cuidar fills en quarantena, encara que no siguin positius.

Torra no firma la declaració de presidents autonòmics perquè no inclou aquesta prestació

Els alumnes faran pràctiques a les empreses de torró i dolços del municipi

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, va criticar la falta d’informació per part de l’Estat, així com les múltiples versions comunicades, mentre que va posar el focus que la figura sigui la incapacitat temporal per contingències professionals. I és que la baixa per malaltia professional permet al treballador cobrar la prestació des del primer dia, per un major percentatge del salari i completament amb càrrec a l’administració. Per malaltia comuna, l’empleat percep una menor quantia a partir del quart dia de baixa i l’empresa ha de fer-se càrrec de l’abonament de part de la prestació.

Per la seua part, el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir que no firmarà la declaració institucional de la Conferència de Presidents Autonòmics, celebrada de manera telemàtica, perquè no inclou aquesta prestació. Durant la reunió va exigir al president del Govern central, Pedro Sánchez, “un compromís explícit amb la baixa laboral per als pares i les mares d’alumnes, tant per a PCR negatiu com positiu”, i després va criticar que el Govern central “no accepta les esmenes presentades”

La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, va argumentar que la declaració inclou els assumptes sobre els quals existeix un consens entre totes les administracions i que no podia contenir la petició de Torra, d’un permís remunerat per als pares amb fills en quarantena perquè es tracta d’una mesura que està encara en estudi. Darias va detallar que la declaració s’ha redactat sobre els acords ja subscrits el passat 27 d’agost en un encontre sobre sanitat i educació i va assegurar que el suport era unànime.

D’altra banda, el sindicat Infermeres de Catalunya celebra que Educació contempli les escoles com a espais de guarda i custòdia de fills de treballadors essencials, com els sanitaris, en cas de confinament. Va recordar que al març van plantejar aquesta mesura i no van rebre resposta.

Així mateix, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya alerta que la dotació de recursos i personal per a l’escola concertada “no serà suficient, sobretot per a les que hagin de prendre mesures organitzatives extraordinàries”.

Va recordar que han ampliat el pressupost i les plantilles malgrat la crisi, però va admetre que “els que reclamen una inversió continuada tenen raó”. Sobre les ràtios superiors a vint alumnes en alguns centres de Primària, va dir que “de vegades pot ser perquè l’espai ho permet o sigui una escola rural que prefereix fer un únic grup estable”.

Va afegir que el seu departament analitzarà cas per cas per intentar que els grups siguin de menys de vint.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar les obres que s’executen en aquest centre, que tenen un pressupost de 150.000 euros i consisteixen a habilitar uns espais per al nou cicle i a adequar sostres i el sistema elèctric.

El conseller també va visitar l’escola Mont-roig de Balaguer i es va reunir amb l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, i l’equip directiu per tractar la segona fase de les obres de construcció de l’edifici que es licitaran a començaments de l’any que ve.

tracking