SEGRE

AGROALIMENTACIÓ FIRES

La baixa d'empreses agràries fa perillar el format previst per a la Fira de Sant Miquel de Lleida

La resposta del sector ha estat pitjor de l'esperada per les institucions || En els propers dies anunciaran una fórmula alternativa a la presentada, que permetia la visita presencial dels professionals

Aquesta imatge de la Fira de Sant Miquel plena a vessar no serà possible aquest any.

Aquesta imatge de la Fira de Sant Miquel plena a vessar no serà possible aquest any.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La celebració de la Fira de Sant Miquel permetent acudir-hi presencialment al públic, encara que només al professional i a l’interessat a comprar algun producte exposat, està en perill a causa de la baixa d’empreses del sector agrari que inicialment havien reservat un espai, que al juliol estava ocupat al 85%. Fonts solvents van assegurar ahir que la resposta del sector “no està sent l’esperada”, cosa que fa “perillar” el format anunciat dimecres passat per les quatre institucions patrones de Fira de Lleida: Paeria, Generalitat, Diputació i Cambra. Els seus responsables van destacar que seria el primer gran certamen que se celebraria en temps de coronavirus gràcies a un sistema d’intel·ligència artificial que controlaria a temps real qualsevol incompliment de les mesures de seguretat sanitàries (vegeu el desglossament). Les mateixes fonts van destacar que els patrons apostaven per celebrar la fira “amb totes les garanties” i que ben aviat anunciaran el format definitiu, que previsiblement no serà el detallat fa sis dies.

No obstant, hi ha empreses i entitats del sector agroalimentari que hi han confirmat la seua presència. És el cas d’Afrucat, la patronal fructícola, el president de la qual, Francesc Torres, va indicar que hi participarà. El seu director, Manel Simon, va recordar que l’associació és coorganitzadora d’Eurofruit, encara que està pendent d’una reunió amb la Fira per concretar el format de l’estand. Afrucat hi participa a tall de representació del sector, mentre que les empreses fructícoles han anat causant baixa en les últimes edicions. Aquest any, per exemple, ActelGrup no hi serà, com fa anys que no hi són grans empreses i cooperatives.

La Fira va anunciar a finals de juliol que llavors ja tenia precontractada la major part de la superfície

Precisament, fonts del sector fructícola van insistir que Sant Miquel no és una fira comercial per a aquestes empreses i que, en bona mesura, l’interès per a fructicultors i centrals és poder contactar a la fira amb diferents proveïdors, com poden ser els de la maquinària agrícola.

D’altra banda, la possibilitat que la Fira de Sant Miquel es replantegi el seu format es produeix poc després que Fruit Attraction, que se celebra a Madrid al voltant d’un mes després de Sant Miquel, optés per limitar-se aquest any a una edició virtual.

Preveia controlar tot el recinte amb intel·ligència artificial

Els patrons de la Fira van destacar dimecres passat que la celebració de Sant Miquel amb visitants seria possible gràcies a un sistema de videocàmeres vinculades a un software i uns algoritmes d’intel·ligència artificial que permetran controlar a temps real si s’incompleixen algunes de les mesures contra el virus. El sistema ha estat creat per l’empresa lleidatana Just Digital i vigila que no hi hagi aglomeracions, es porti sempre la mascareta i es garanteixi la distància de seguretat.

tracking