SEGRE

TRIBUNALS SUPOSATS ABUSOS

Educació no apartarà el professor denunciat si no actua la Fiscalia

Es va reincorporar al centre l'1 de setembre

El delegat d’Educació, Carles Vega (dreta), ahir.

El delegat d’Educació, Carles Vega (dreta), ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor de filosofia de l’institut Màrius Torres de Lleida de cognoms H.A., investigat per suposats abusos sexuals a una exalumna de 17 anys, continua treballant al centre, ja que Educació no apartarà el docent si no actua la Fiscalia. Segons va assenyalar ahir el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, el professor es va reincorporar al centre el passat 1 de setembre, com la resta de docents, i està previst que iniciï les classes dilluns vinent, si el Ministeri Públic no pren alguna mesura en aquest sentit.

Tal com va avançar ahir SEGRE, la menor va denunciar els fets el passat 17 d’agost als Mossos d’Esquadra, que han pres declaració al professor, que va assistir a comissaria acompanyat d’un advocat, i han enviat les diligències al jutjat, que s’encarregarà de la instrucció del cas. S’investiga si el professor va fer tocaments a la jove després de convidar-la a casa per donar-li uns llibres.

La menor va dir als Mossos que el docent li va fer tocaments quan va anar a casa d’ell a buscar uns llibres

Durant la roda de premsa per detallar l’inici del curs escolar, Vega va explicar ahir que al conèixer els fets denunciats es van aplicar els protocols i es va iniciar un procediment informatiu. “No hem anat més enllà de moment perquè hi ha una instància externa al departament i no s’actuarà fins que hi hagi, si n’hi ha, intervenció de la Fiscalia”, va dir. Per aquesta raó, segons Vega, el professor continuarà treballant al centre. El responsable d’Educació a Lleida va assenyalar que els suposats fets es van produir, segons la el que s’explica a la denúncia presentada per la jove, en període no lectiu, fora del centre i quan la menor ja no era alumna del professor. “Esperarem a veure com evoluciona el cas i si hi ha algun canvi abans del dia 14”, va afegir Vega.

tracking