SEGRE

HABITATGE NORMATIVA

Els agents immobiliaris creuen que el lloguer a Lleida canviarà poc

Perquè el preu mitjà està dins del fixat

Imatge d’arxiu d’un bloc d’habitatges de lloguer a Lleida.

Imatge d’arxiu d’un bloc d’habitatges de lloguer a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova llei de Mesures Urgents de contenció dels lloguers aprovada dimecres pel Parlament, que entre altres mesures preveu regular el preu dels arrendaments a partir d’una forquilla de preus, rebaixar el preu de les renovacions i facilitar l’accés a l’habitatge als col·lectius més vulnerables, tindrà poca incidència a la ciutat de Lleida, que és l’únic municipi de la província afectat per aquesta normativa, ja que només s’aplicarà en els municipis de més de 20.000 habitants.

Així ho va assegurar el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Lleida, Josep Maria Esteve. “A Lleida la majoria dels lloguers estan dins de la forquilla de preus que la llei considera justa, que està sobre els 6,78 euros el metre quadrat”, va assenyalar Esteve, que va afegir que “on realment serà difícil aplicar-la serà a Barcelona”.

La norma afecta les ciutats de més de 20.000 habitants, per la qual cosa a Lleida no n’hi ha cap més

Sobre per què el seu col·legi s’ha posicionat en contra d’aquesta regulació, Esteve va dir que “en cap moment ens han demanat consell i no li donem suport perquè creiem que és una mesura populista que no solucionarà res”.

De fet, el president del Col·legi d’API tem que l’entrada en vigor de la nova normativa “comportarà que desaparegui una part important del mercat del lloguer, perquè a alguns propietaris no els sortirà a compte. Crec que el que s’hauria de fer és construir més habitatge públic”.

La nova llei va tirar endavant amb els vots a favor d’ERC, JxCat, Comuns i la CUP i amb el rebuig dels diputats del PDeCat, Ciutadans, PSC i PP. Fora de la Cambra, ha comptat amb el suport de diverses entitats socials, entre les quals el Sindicat de Llogaters, i el rebuig unànime del sector immobiliari.

tracking