SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

Renfe suprimeix un AVE Lleida-Barcelona i anuncia la recuperació de dos Avant el dia 21

Mig centenar d'aragonesos que treballen al Segrià reclamen que reposi el primer, que utilitzaven diàriament al matí || La companyia afirma que fa els canvis “en funció de la demanda”

Imatge d’arxiu d’un tren Avant a l’estació de Lleida.

Imatge d’arxiu d’un tren Avant a l’estació de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Renfe ha suprimit aquest mes, des del passat dia 1, un altre tren d’alta velocitat amb parada a Lleida, després que en els últims mesos hagi fet el mateix amb alguns, especialment Avant, la qual cosa ha provocat les queixes dels usuaris.

Ara ha estat l’AVE procedent de Madrid que parava a Lleida cap a les 8.30 hores. Aquesta mesura afecta especialment mig centenar d’aragonesos que treballen a Lleida, que agafaven aquest tren a Saragossa a les 7.49 hores i arribaven a la ciutat amb temps de sobres per començar a treballar a les 9.00. Ara, la majoria s’han vist obligats a buscar un altre transport alternatiu, tenint en compte que anteriorment Renfe també va eliminar un Alvia procedent de Pamplona que tenia parada a Saragossa i Lleida a primera hora del matí.

Els usuaris lamenten que “no es tingui en compte els treballadors” i que aquest canvi “allunya més Lleida”

Així ho assegura l’Estela, una infermera que treballa als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria i que cada dia ve de Saragossa. “Abans hi havia un AVE que sortia a les 7.49 hores i un Alvia que ho feia a les 8.10, i ara només hi ha un AVE a les 8.52, per la qual cosa no ens serveix a la majoria de treballadors, ja que hem d’estar al nostre lloc a les 9”.

Per aquest motiu, aquests usuaris han elevat una queixa a Renfe perquè “pensi en els treballadors a l’hora de modificar horaris, perquè molta gent que acostumava a venir amb tren ara ho ha de fer amb cotxe”. També han demanat a l’ajuntament que hi mediï i faci una queixa, perquè “això provoca que molta gent de Saragossa i altres ciutats que vulguin venir a Lleida a treballar no ho facin a causa de la mala connexió ferroviària, cosa que aïlla encara més la ciutat”. L’Estela va afegir que “molts dels que utilitzem aquesta línia som sanitaris o treballem als jutjats i si no se soluciona la situació, alguns no podem continuar venint a treballar a Lleida”.

Per la seua banda, la companyia ferroviària va assegurar que la modificació dels horaris d’aquest tipus de combois “es deu únicament al nivell de demanda que hi ha”. Un portaveu va recalcar que “a causa del confinament, vam suprimir algunes freqüències i ara les anem reobrint a poc a poc”. Va afegir que “som conscients de les molèsties que podem ocasionar i si poguéssim les reposaríem totes ara mateix, però hem de fer un enfocament global i anar en funció de la demanda”.

Precisament, Renfe va anunciar ahir que Lleida recuperarà el dia 21 dos freqüències diàries de trens Avant amb Barcelona. La primera és la que sortirà a les 7.05 hores en direcció Barcelona, i la segona ho farà a les 18.05 hores en sentit invers. Tots dos pararan a Camp de Tarragona. La companyia restaura aquestes dos freqüències després d’haver eliminat la majoria d’Avant arran del confinament per la pandèmia del coronavirus.

Renfe va assegurar en un comunicat que “amb la recuperació dels dos serveis, els viatgers de la línia Lleida-Barcelona disposen de pràcticament trenta serveis diaris d’alta velocitat”. Va afegir que la recuperació dels serveis “es realitza de forma progressiva en funció de la demanda que es registra”. Aquesta mesura arriba després que usuaris i administracions demanessin més bona connexió ferroviària de Lleida amb la capital catalana i es queixessin del mal estat dels trens Avant.

tracking