SEGRE

URBANISME INFRAESTRUCTURES

Inversió de 450.000 euros per consolidar el talús de la via a Raimat després de 10 anys

Adif subratlla que és segur i que la finalitat de l'actuació és reforçar-lo || L'ens públic afirma que el problema que pateixen les cases és per filtracions d'aigua que ha de solucionar la Paeria

Imatge del talús al costat de la via ferroviària a Raimat.

Imatge del talús al costat de la via ferroviària a Raimat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ens públic Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha tret a licitació la consolidació del talús de les vies al seu pas per Raimat per un import de gairebé 450.000 euros i un termini d’execució de 5 mesos. Fonts d’Adif van detallar a aquest diari que les obres afectaran als pendents situats als dos costats del ferrocarril, que passa pel costat de Raimat en forma de trinxera a un nivell inferior al del poble.

Just a sobre del talús que dóna a la població es troba el carrer Formigó, on s’aixequen diverses cases, els veïns de les quals fa al voltant d’una dècada que es queixen que hi ha esquerdes que atribueixen a la inestabilitat del terreny. Precisament, Adif va insistir que aquestes obres no obeeixen que el talús tingui problemes de seguretat. “Altrament, per allà no hi passaria cap tren”, va destacar un portaveu.

L’ajuntament i Adif han tingut en els últims anys diversos desacords per aquesta qüestió

Així mateix, va posar èmfasi en un altre aspecte: malgrat que ara faran una gran inversió, aquesta infraestructura no pateix cap problema estructural, sinó que l’únic que registra són “problemes externs” a causa de la filtració d’aigua des del carrer superior. Per això va indicar que la solució definitiva no arribarà fins que l’ajuntament de Lleida “no faci el que ha de fer” i elimini “l’aigua que entra des de dalt”. “Nosaltres podem minimitzar els danys, però el problema no quedarà conclòs fins que l’ajuntament no faci la seua part”, va reiterar el portaveu.

Paeria i Adif han tingut en els últims anys diversos desacords per aquesta qüestió. El consistori ha dictat diferents requeriments instal·lant aquest organisme públic del Govern central a estabilitzar el talús, ja que atribuïa les esquerdes de les cases a la inestabilitat.

Adif, per la seua part, sempre ha mantingut que és segur i culpa d’aquesta situació al fet que la canalització d’aigües pluvials dels habitatges desemboca en aquest pendent i desgasta el terreny.

Per la seua part, l’alcaldessa de l’entitat municipal descentralitzada de Raimat, Ainhoa Casabón, va assenyalar que desconeix de qui és la culpa i va rebutjar entrar en aquest conflicte. “El més important és que l’actuació ja ha sortit a licitació després de deu anys amb aquest problema, que, amb el pas del temps, ha acabat sent un perill per als veïns, que estan preocupats”, va manifestar, i va recordar, al seu torn, que el mal estat del talús i les pluges han provocat esquerdes a les cases més pròximes.

tracking