SEGRE

SEGURETAT TECNOLOGIA

L'Horta de Lleida tindrà 46 càmeres de videovigilància en tres anys

Les primeres 19 s'instal·laran a inicis del 2021, segons la Paeria || Lectura de matrícules per prevenir robatoris i abocaments

Imatge d’arxiu d’una casa de l’Horta que va patir un robatori.

Imatge d’arxiu d’una casa de l’Horta que va patir un robatori.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va anunciar ahir que en els propers tres anys instal·larà fins a 46 càmeres de videovigilància a l’Horta per millorar la seguretat de les partides. Així ho va assegurar el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, que va detallar que a començaments de l’any que ve instal·laran les primeres dinou, el 2022 dinou més i el 2023 les vuit restants. “La seua principal tasca serà la lectura de matrícules de cotxes i informaran automàticament quan es detecti un moviment sospitós o irregular”, va detallar Postius, que va afegir que les càmeres estaran en servei tot l’any de forma ininterrompuda i seran sostenibles, ja que funcionaran amb energia solar.

D’aquesta manera es dóna resposta a una de les principals reclamacions dels veïns de l’Horta, que en els últims anys han patit desenes de robatoris en habitatges i finques, a banda de múltiples abocaments il·legals d’escombraries. El cost de la instal·lació de les càmeres serà del voltant 430.000 euros i la posada a punt es debatrà en el ple de l’octubre.

“El que presentem avui és un dels objectius del mandat, que és fer més sensació de seguretat als veïns de l’Horta i dissuadir i perseguir els abocaments il·legals”, va dir el regidor de Mobilitat i Horta, Joan Ramon Castro, que va desitjar que això suposi “un abans i un després a l’Horta”.

Postius va afegir que les de videovigilància permetran “actuar de forma preventiva i immediata amb qualsevol irregularitat que detectem, dotant així de més seguretat els veïns de l’Horta”, que l’edil Joan Ramon Castro va quantificar en 4.800.

D’altra banda, l’alcalde, Miquel Pueyo, va detallar que “des de l’1 de gener la Guàrdia Urbana ha actuat d’ofici 309 vegades a les 17 partides de l’Horta”, encara que va recordar que el patrullatge d’aquesta zona concreta de la ciutat “correspon als Mossos d’Esquadra”. L’alcalde va afegir que “de totes les denúncies tramitades per veïns i l’Horta des del gener, 81 són per robatoris amb força, 7 per robatoris a l’interior de vehicles i una per un robatori amb intimidació”.

tracking