SEGRE

Fiscalía demana 11 anys per a l'exlíder de Vox a Lleida per abusos sexuals a persones amb discapacitat

El judici se celebrarà a l’Audiència de Lleida el 25 de novembre

José Antonio Ortiz Cambray va ingressar en presó preventiva el 8 de març del 2019.

José Antonio Ortiz Cambray va ingressar en presó preventiva el 8 de març del 2019.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia demana una condemna d’11 anys de presó per a l’exlíder de Vox a Lleida José Antonio Ortiz Cambray acusat d’abusos sexuals a tres persones amb discapacitat. El judici per aquests fets s’ha fixat per al proper 25 de novembre a l’Audiència de Lleida. L’escrit d’acusació del Ministeri Públic assenyala que Ortiz Cambray, entre març de 2018 i març de 2019, amb “intenció de satisfer el seu ànim libinidós”, va materialitzar diverses trobades sexuals amb una de les víctimes tot i ser coneixedor que aquest home patia una discapacitat. Així mateix, va fer tocaments a canvi de diners a una segona víctima, segons la Fiscalia, a qui també va pagar per obtenir fotos de caràcter sexual.

L’acusat, segons el Ministeri Públic, va oferir diners a una tercera víctima per intentar obtenir imatges de caràcter sexual, però aquest es va negar. Per aquests fets, Ortiz Cambray, de 55 anys, està acusat d’un delicte continuat de sol·licitud o obtenció, a canvi d’una remuneració o promesa, d’una relació sexual amb una persona amb discapacitat necessitada d’especial protecció i un delicte d’abús sexual amb penetració, continuat, sobre persones del trastorn mental del qual s’ha abusat.

En total, la Fiscalia sol·licita una condemna d’11 anys de presó per a l’exlíder de Vox a Lleida, així com 10 anys de llibertat vigilada després de complir la pena de presó i el pagament d’una indemnització de 32.000 euros per a les víctimes. Ortiz Cambray es troba en presó preventiva des que va ser detingut el març de 2018.

tracking