SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Jutgen a Lleida una mare per ocultar els abusos que patia el seu fill

Fiscalia demana deu anys per a la parella de la dona i dos per a ella per no denunciar-ho || El judici se celebrarà dijous vinent

El judici se celebrarà dijous que ve a l’Audiència.

El judici se celebrarà dijous que ve a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita més de deu anys de presó per a un home acusat d’abusar sexualment del fill de la seua parella, des que el menor tenia deu anys i fins que va complir els quinze, i també acusa la mare de la víctima per no denunciar els fets malgrat que el seu fill l’hi havia explicat. Per a la dona, el Ministeri Públic demana una pena de dos anys de presó per un delicte d’omissió del deure del socors. El judici se celebrarà dijous que ve, 22 d’octubre, a l’Audiència Provincial de Lleida.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, els fets van tenir lloc a la capital del Segrià entre el setembre del 2013, quan els acusats van iniciar una relació sentimental, i fins a l’estiu del 2018, als diferents domicilis familiars en què van viure. L’acusat, segons l’escrit, va aprofitar algunes nits per anar al dormitori del fill de la seua parella i cometre abusos greus. El menor, quan tenia entre deu i onze anys, li va explicar el que passava a la seua mare. Arran d’això, l’acusada va discutir amb l’acusat i li va demanar que abandonés el domicili familiar. Tanmateix, una setmana després, segons assenyala el Ministeri Públic, va permetre a l’acusat tornar a l’habitatge, i no va comunicar a les autoritats el que el seu fill li havia explicat sobre els abusos que presumptament patia.

La víctima va explicar a la mare els abusos que patia però aquesta no ho va denunciar a les autoritats

Per a la Fiscalia, els fets són constitutius d’un delicte continuat d’abús sexual a menor de setze anys, per la qual cosa sol·licita una condemna de deu anys i tres mesos de presó per a l’acusat. Després de complir la pena de presó, sol·licita que se li imposin sis anys de llibertat vigilada a més que no pugui atansar-se ni comunicar-se amb la víctima durant deu anys.

Per a la mare, a qui la Fiscalia acusa d’un delicte d’omissió del deure del socors, sol·licita que s’imposi una condemna de presó de dos anys i que no pugui atansar-se a menys de cent metres del seu fill ni comunicar-s’hi a través de qualsevol mitjà durant cinc anys. A més, l’acusat haurà d’indemnitzar la víctima, que ara té disset anys, amb 9.000 euros pels danys morals causats.

tracking