SEGRE

ESNOTICIA

Salut habilita 51 espais alternatius als CAP per a la vacunació de la grip a Lleida

Quaranta-sis al pla i sis al Pirineu, bàsicament en equipaments municipals, per evitar aglomeracions || Distribueix 80.000 dosis, igual que l'any passat, i la campanya no té data d'acabament

Dos de les primeres persones que ahir es van vacunar de la grip al centre cívic de Cappont.

Dos de les primeres persones que ahir es van vacunar de la grip al centre cívic de Cappont.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de coronavirus ha obligat aquest any que Salut habiliti 51 espais alternatius als Centres d’Atenció Primària (CAP) de Lleida per administrar la vacuna de la grip sense aglomeracions. La campanya va començar ahir, no té data d’acabament i el departament compta amb 80.000 dosis, les mateixes que l’any passat.

A la regió sanitària del pla s’han adequat 45 espais, i 6 a la de l’Alt Pirineu i Aran. La gerent de les dos regions sanitàries, Divina Farreny, va destacar que “els espais alternatius de vacunació han estat cedits pels ajuntaments, com ara centres cívics, llars de jubilats i pavellons municipals”, i va agrair la predisposició municipal “per poder treballar d’una manera més còmoda i segura amb la població vulnerable”.

Així doncs, a la capital va començar la vacunació al centre cívic de Cappont, i està prevista que es faci també als de la Bordeta, Magraners i Balàfia. Salut va precisar que els CAP de l’Eixample, Primer de Maig i Rambla Ferran sí que acolliran vacunacions, perquè disposen de prou espai per organitzar aquesta activitat, a més de l’ordinària, igual que passa al CAP de Cervera i el de Balaguer. Alguns dels espais alternatius a les comarques del pla són la biblioteca municipal de Tàrrega i el centre cívic de les Borges, així com una de les sales d’actes del teatre L’Amistat de Mollerussa.

La campanya de vacunació es va iniciar ahir a tot Catalunya i va dirigida especialment a uns grups que es consideren de risc, que són els següents: les persones de més de 60 anys, pacients amb problemes de salut crònics, embarassades, menors d’entre sis mesos i dos anys amb antecedents de prematuritat, i persones que pateixen una immunosupressió.

De la mateixa manera, també entren en aquest col·lectiu persones que poden transmetre el virus a col·lectius de risc, com ara professionals sanitaris i sociosanitaris, els contactes i cuidadors dels vulnerables, i persones de “serveis essencials” com ara policies, bombers i docents.

«Ho fem per quedar-nos més tranquils»

María Jesús i Anastasio

L’Anastasio i la María Jesús es van vacunar ahir de la grip al centre cívic de Cappont, una experiència que va ser nova per a la María Jesús. “Jo és la segona vegada que em vacuno, mentre que la meua dona s’ha estrenat avui”, va assenyalar l’Anastasio. Una mesura que han pres “més que res per precaució i quedar- nos més tranquils, però no ens ho han recomanat per res en particular”. També van elogiar que es vacuni als centres cívics: “Ha anat millor que al CAP.” 

Crida als sanitaris perquè els injectinla vacuna El col·legi d’Infermeria de Lleida fa una crida als professionals sanitaris a vacunar-se “massivament” contra la grip. De fet, l’objectiu de la campanya de Salut és “millorar la cobertura de vacunació” amb la intenció d’atansar-se al 75% dels majors de 60 anys, el 60 per cent de les persones amb problemes de salut crònics i el 60% de dones embarassades, així com el 75 per cent dels sanitaris (fins ara és del 35%).

Dos de les primeres persones que ahir es van vacunar de la grip al centre cívic de Cappont.

Dos de les primeres persones que ahir es van vacunar de la grip al centre cívic de Cappont.MAITE MONNÉ

tracking