SEGRE

ESNOTICIA

Els centres d'estètica de Lleida, indignats per haver de tancar portes

Els comerços van començar ahir a controlar l’aforament, que no pot superar el 30%.

Els comerços van començar ahir a controlar l’aforament, que no pot superar el 30%.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d’estètica de Lleida van reaccionar amb gran indignació al fet que la Generalitat els hagi obligat a tancar durant 15 dies, mesura que va entrar en vigor ahir dins de les noves restriccions per intentar atallar els contagis de Covid. “Em sembla totalment injust. Hem implementat un protocol molt estricte de neteja i s’hi han invertit molts diners”, va denunciar ahir l’estilista Sara Buira, que va afegir que també recolza el moviment Creure en nosaltres, que ha convocat una vaga de perruqueries i centres d’estètica a nivell estatal el proper dia 20 d’aquest mes per reclamar la baixada de l’IVA del 21% al 10% en els dos sectors. A la demarcació de Lleida es calcula que unes 200 perruqueries secundaran la vaga. “També som un col·lectiu essencial. Entre unes traves i d’altres ens costarà molt tornar a arrancar”, va apuntar Buira.

Així mateix, els comerços ja van començar ahir a controlar els seus aforaments, ja que durant les properes dos setmanes no podrà superar el 30%.

Les escape rooms lleidatanes mantenen les portes obertes i asseguren que són “llocs segurs”

Mentrestant, les escape rooms romandran obertes, segons van assegurar els negocis consultats per aquest diari. Javi Villodres, de Bluescape Room de Lleida ciutat, va explicar que estan en contacte amb altres propietaris de sales de Catalunya, que han fet diverses consultes sobre la situació dels seus negocis en relació amb les noves mesures de la Generalitat i “en principi continuarem oberts”. Va recordar que en els jocs d’escape participen grups d’entre 5 i 6 persones, per la qual cosa s’estarien complint amb l’establert pel Govern.

Per la seua part, des d’Escapa’t Lleida van recordar que les escape rooms “funcionen amb reserva prèvia” i que normalment hi acudeixen grups de convivència.

Van remarcar que són “llocs segurs” on es compleixen les mesures de seguretat: mascareta, neteja de mans i desinfecció de l’espai. No obstant, van apuntar que “tenim molt poques reserves” i que a nivell de Catalunya i Espanya “molts han hagut de tancar”.

tracking