SEGRE

ESNOTICIA

L'ajuntament de Lleida cobra ara taxes i indigna la restauració

El consistori diu que és el previst per IBI i IAE i només un trimestre per terrasses

Les terrasses tornen a estar tancades, igual que durant la primavera i part de l’estiu.

Les terrasses tornen a estar tancades, igual que durant la primavera i part de l’estiu.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Hostaleria va censurar ahir que l’ajuntament de Lleida cobri ara als empresaris del sector els rebuts de la taxa de terrasses, la dels guals dels hotels, l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i va criticar que la Paeria no els doni suport “en el nostre pitjor moment de la història”. La Federació també assenyala que “prioritza la necessitat recaptatòria per part de l’ajuntament, malgrat sol·licitar l’exempció de la taxa de guals d’hotels, IBI i IAE i un compromís en el de les terrasses”. “En aquests moments en què tenim l’estat d’ànim minat, només ens falta anar rebent rebuts de l’ajuntament”, afirma, i critica la pujada de taxes per al 2021.

Des de la Paeria van explicar que el cobrament de l’IBI i IAE és el fixat pel calendari fiscal, mentre que en la taxa de terrasses es tracta de la liquidació de l’1 de gener al 15 de març i de l’1 al 15 de juliol, ja que la resta de l’any no es cobra.

“S’ha fet el que es va informar [va dir que passaria els rebuts entre els mesos de setembre i octubre] i és l’únic que la Paeria cobrarà aquest any per aquest concepte”, va detallar un portaveu. “És un pagament que s’havia ajornat però que correspon al període previst, d’acord amb la suspensió de la taxa”, va concloure.

L’ajuntament perd set milions per la pandèmia

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va explicar ahir que l’ajuntament ha deixat d’ingressar uns set milions d’euros com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. “Hem fet un càlcul aproximat, però és obvi que hem perdut ingressos a través de moltes vies com són la zona blava, taxes que s’han suspès en funció de la situació [com la de les terrasses de bars i restaurants] o per la mínima ocupació dels autobusos urbans”, va assenyalar.

Pueyo va confiar que “si des d’ara fins a finals d’any es concreten ajuts per als ajuntaments per part de l’Estat, això ens permetria reduir part del dèficit, del qual depèn l’elaboració del pressupost de l’any que ve”. En aquest sentit, va assenyalar que “en aquesta situació també es troben molts ajuntaments i altres administracions i esperem tenir aquest flux d’ajuts, que són importants”. Tot i així, va recordar que aquestes prestacions “provenen primer de la Unió Europea, passen a l’Estat, després a la Generalitat i per últim als ajuntaments”. 

tracking