SEGRE

PANDÈMIA RESTRICCIONS

Un conductor de patinet, primer denunciat en el toc de queda

Va ser interceptat ebri a Príncep de Viana a les 0.15 hores || La Urbana va donar l'alto a 63 vehicles en els controls i tots els ocupants van justificar el desplaçament

Imatge del control de la Guàrdia Urbana dilluns a la nit a Ricard Viñes.

Imatge del control de la Guàrdia Urbana dilluns a la nit a Ricard Viñes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Lleida de 24 anys és el primer denunciat a la capital del Segrià per saltar-se el toc de queda en la primera nit en què els cossos policials imposaven multes. El jove, de nacionalitat colombiana, va ser interceptat a les 0.15 hores al carrer Príncep de Viana quan una patrulla de la Guàrdia Urbana el va veure circulant amb un patinet elèctric i sense respectar un semàfor en roig.

Els agents li van donar l’alto i van observar que presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques.

A continuació, li van fer el test d’alcohol, que va donar un resultat positiu de 0,71 mg/l. També el van interrogar pel motiu de desplaçament en ple toc de queda i no es devia a cap motiu justificat.

Per tot plegat, els agents van fer la corresponent acta corresponent per no respectar l’ordre de confinament nocturn i les denúncies administratives per les infraccions de trànsit. També van traslladar el patinet elèctric al dipòsit municipal.

Durant la nit i ahir a la matinada, entre les 22.00 i les 6.00 hores, la Guàrdia Urbana va dur a terme controls en diferents zones de la ciutat com el Barri Antic, la plaça de la Sardana, la plaça Ricard Viñes, el carrer Cos-Gayon, el pont de la Universitat o la rotonda que hi ha entre el camí de Granyena i el carrer Miquel Batllori.

Es va donar l’alto a un total de 63 vehicles i tots els ocupants van justificar el desplaçament, la gran majoria provenien o anaven al centre de treball, com és el cas de l’escorxador de Binèfar o diferents polígons de Lleida ciutat, segons va explicar ahir la Paeria.

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra van aixecar a Catalunya un total de 115 actes per incompliment del toc de queda i van tancar dos locals que infringien l’horari permès.

La major part de les 115 sancions imposades la passada nit han estat a l’àrea metropolitana de Barcelona i en altres entorns urbans.

Quant a la tipologia de l’infractor, es tracta de persones que no van poder aportar una justificació adequada sobre la seua presència a la via pública i de repartidors de menjar. En aquest sentit, van recordar als ciutadans que els restaurants tanquen a les 21.00 hores, de manera que els encàrrecs cal fer-los anteriorment. Les sancions poden oscil·lar entre els 300 i els 6.000 euros.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona va interposar durant la matinada 22 denúncies i va desallotjar 19 persones de la via pública.

tracking