SEGRE

ESNOTICIA

Escoles bombolla

Només una desena de més de 140 grups confinats són de col·legis rurals || Un contagi pot portar al tancament d'un centre sencer per la proximitat entre els escassos alumnes i els adults

Escoles bombolla

Escoles bombollaWEB ESCOLA SANT ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meitat exacta de les escoles de Lleida (102 de 204) són centres rurals i l’índex de contagi ha estat fins ara molt menor que en els situats en municipis majors o en ciutats. Amb dades de dijous passat, les comarques de Lleida tenien 144 grups d’alumnes confinats, però només una desena són d’escoles rurals, segons fonts de la conselleria d’Educació. A més, remarquen aquestes fonts, els contagis (que comporten l’aïllament dels grups per contacte) són entre adults.

Va succeir per exemple abans de començar el curs a l’escola de Montellà, que va retardar l’inici de les classes pel positiu d’un docent.

També ha passat aquesta setmana, en la qual han tancat les primeres escoles a Catalunya. Són les de Maldà i Sant Martí de Maldà, les dos de la comarca de l’Urgell.

A Alins s’ha evitat el tancament del col·legi, però s’ha decidit confinar 8 dels 10 alumnes (els que utilitzen el transport escolar i el servei de menjador que presta un restaurant) per un positiu entre l’equip que serveix els dinars. El col·legi es mantindrà obert per als dos alumnes que no han estat en contacte.

La Covid ha tardat més a arribar a les escoles rurals, com ha tardat més a assolir als pobles petits, si bé una vegada que els assoleix la incidència és més gran, perquè per un positiu i un grup a confinar pot tancar tot el centre. El risc continua sent baix malgrat tot.

Escoles bombolla

Escoles bombollaWEB ESCOLA SANT ESTEVE

Escoles bombolla

Escoles bombollaWEB ESCOLA SANT ESTEVE

tracking