SEGRE

ESNOTICIA

Més de cinquanta denúncies a Lleida per sortir de nit i per celebracions

Més de 50 persones van ser denunciades des de la nit de dissabte a la ciutat de Lleida per no respectar el toc de queda i per celebracions que van vulnerar les restriccions per evitar contagis. La Guàrdia Urbana va identificar ahir al matí 28 persones en una festa en un local cultural al carrer Nostra Senyora de Mig Aran, a Balàfia.

La Urbana va sorprendre la nit de dissabte més de mitja dotzena de persones al Gran Astoria.

La Urbana va sorprendre la nit de dissabte més de mitja dotzena de persones al Gran Astoria.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sortides nocturnes i celebracions sense respectar les mesures per evitar contagis de Covid-19 van sumar més de mig centenar de denúncies a la ciutat de Lleida des de la nit de dissabte. La Guàrdia Urbana va aixecar acta a 43 persones per no respectar el toc de queda i per no portar mascareta. Així mateix, els agents van denunciar també el restaurant Gran Astoria, al carrer Corregidor Escofet, a l’interior del qual la Policia Local va identificar més de mitja dotzena de persones que hi sopaven.

Els agents es van desplaçar al lloc, on van aixecar acta a cada client i també al responsable del local per vulnerar l’ordre de tancar bars i restaurants: la Generalitat només permet el servei a domicili fins a les onze de la nit. Es dóna la circumstància que la Urbana ja va aixecar el 30 d’agost una acta a aquest mateix restaurant per acollir un banquet de bateig al qual assistien 25 persones sense respectar la distància mínima de seguretat. En aquella ocasió, van requerir al responsable del local la llicència d’activitat i la documentació que acredita el nombre de taules autoritzades a la zona de la terrassa. Al no facilitar-la, van aixecar una acta per incomplir les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid-19. El propietari del Gran Astoria va indicar a aquest diari que no té constància d’aquestes actes, si bé fonts veïnals van afirmar que “no és la primera vegada que el local incompleix les restriccions sanitàries”.

La Policia Local de Tàrrega va aixecar ahir la primera acta per incomplir el confinament municipal

Així mateix, la Policia Local va tramitar ahir al matí una proposta de sanció al responsable d’una associació cultural situada al carrer Nostra Senyora de Mig Aran, al local del qual se celebrava una festa amb 28 persones que no portaven mascareta.

Segons va informar el cos policial, els fets van tenir lloc pocs minuts abans de les 13.00 hores, quan van rebre queixes pel fort volum de la música. Els agents que es van desplaçar fins al lloc van comprovar que al local es trobaven vint-i-vuit persones que, a pesar de mantenir la distància social, no utilitzaven mascareta.

Després de requerir el responsable la llicència d’activitat i comprovar que es tractava d’un centre cultural, van tancar el local i van aixecar acta de sanció tipificada com a “molt greu”. Aquest tipus d’infracció que pot comportar sancions d’entre 60.001 i 600.000 euros. A aquestes denúncies cal sumar la que van imposar a un grup de deu persones (la normativa només permet reunions de sis persones) a Raimat.

D’altra banda, la Policia Local de Tàrrega va denunciar ahir una parella de Mollerussa per saltar-se el confinament municipal. Es tracta de la primera acta aixecada a la capital de l’Urgell per aquesta raó. Fonts policials van explicar a aquest diari que la parella, al veure un dels controls rutinaris a l’entrada a la ciutat per la plaça d’Andorra, va fer un canvi de sentit en contradirecció. Ambdós van ser denunciats per saltar-se el confinament municipal, desobeir les ordres dels agents i circular en direcció contrària.

En el conjunt de Catalunya, els Mossos d’Esquadra van tramitar entre dissabte al matí i ahir al matí un total de 1.205 denúncies. D’aquestes, 625 van ser a la nit.

Així mateix, els agents van tancar una desena de locals. El 75% d’aquestes actes policials estan relacionades amb l’incompliment del toc de queda. L’altre 25% va ser per reunions de més de sis persones o per no portar la mascareta obligatòria.

La Urbana va sorprendre la nit de dissabte més de mitja dotzena de persones al Gran Astoria.

La Urbana va sorprendre la nit de dissabte més de mitja dotzena de persones al Gran Astoria.MAITE MONNÉ

La Urbana va sorprendre la nit de dissabte més de mitja dotzena de persones al Gran Astoria.

La Urbana va sorprendre la nit de dissabte més de mitja dotzena de persones al Gran Astoria.MAITE MONNÉ

tracking