SEGRE

COMERÇ CAMPANYES

Llums nadalencs més austers a l'Eix i a la Zona Alta

Després d'estudiar prescindir-ne, retallen el cost

Llums de Nadal a Lleida.

Llums de Nadal a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions de comerciants de l’Eix i la Zona Alta finalment pagaran la instal·lació de llums de Nadal als seus carrers després de sondejar durant diverses setmanes els associats sobre si col·locar-los o no a causa de les pèrdues d’ingressos per la pandèmia. De fet, aquesta setmana ja n’han col·locat una part al carrer Major i dimarts hi va haver proves d’il·luminació. Segons va explicar el president de l’Eix, Llorenç González, “al principi no pensàvem col·locar-los pel seu elevat cost, ja que altres anys el preu anava dels 30.000 als 40.000 euros, la despesa més alta de l’entitat, però finalment hem decidit instal·lar-los d’una forma més austera”. El cost final serà d’uns 28.000 euros, encara que González va precisar que “no col·locarem llums a tots els trams perquè no tenim pressupost per fer-ho, però l’ajuntament ens ha dit que, on no els posem nosaltres, ho faran ells”. Així mateix, el president de l’Eix va dir que la regidora de Comerç, Marta Gispert, els va assegurar que “la Paeria aportarà 2.000 euros per ajudar-nos a pagar la instal·lació, que no és gaire però és millor que res”.

Per la seua part, el president dels comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, va dir que també col·locaran llums però que seran molt més austers que altres anys”, i va recordar que el 2019 ja van reduir a 15.000 euros el pressupost per a il·luminació.

En anys anteriors l’Eix es gastava entre 30.000 i 40.000 euros en llums, i aquest, uns 28.000

Bellera va afegir que també rebran ajuda de la Pareia i va elogiar la tasca de Gispert, que “fa el que pot”, però va lamentar que “l’ajuntament no hi col·labori o no pugui aportar més per a aquesta actuació, que beneficia tota la ciutadania”. Al seu torn, va criticar que el consistori “es gasti milers d’euros per renovar el paviment de parcs infantils, quan no fa falta ni poden utilitzar-se ara mateix, però no puguin ajudar el comerç local”.

tracking