SEGRE

SANITAT PANDÈMIA

Una desena de veïns de Lleida s'ofereixen a Salut com a rastrejadors Covid-19

De forma voluntària quan hi hagi més contagis, a proposta de la Federació d'Associacions Veïnals de Lleida || L'entitat diu que la conselleria ho veu bé

Postius i tècnics de l’ajuntament van visitar la seu de la FAVLL, el mal estat de la qual és evident.

Postius i tècnics de l’ajuntament van visitar la seu de la FAVLL, el mal estat de la qual és evident.FAVLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut està valorant la possibilitat que la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) ajudi de manera voluntària en el rastreig de contactes de Covid-19. Així ho va explicar ahir el president de l’entitat, Toni Baró, que va assegurar que hi ha “una bona predisposició” per part del departament després que fos la mateixa FAVLL la que ho proposés.

“La nostra idea és ajudar en moments àlgids de la pandèmia, com està passant ara”, va assenyalar Baró, que va dir que “aportaríem una desena de voluntaris perquè hi col·laboressin, ja que hi ha moltes persones que podrien fer-ho, però abans haurien de rebre una formació per poder fer de rastrejadors. Això sí, estarien supervisats”. Va deixar clar que “no volem treure el lloc de feina ni substituir cap professional, sinó col·laborar amb ells”.

El departament ha de donar el vistiplau i decidir des d’on treballaran aquests voluntaris

Baró va augurar que “el més probable és que ho posem en marxa aquesta setmana després del vistiplau de Salut” i que ara mateix “és un moment ideal per ajudar”. Entre altres qüestions, encara pendents, va explicar que de moment no se sap on treballarien aquests rastrejadors voluntaris.

D’altra banda, Baró va rebre ahir a la seu de la FAVLL, a la plaça Sant Llorenç, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que es va comprometre a “elaborar un pressupost per rehabilitar l’edifici, que és molt vell”. Baró va explicar que no descarten canviar de local.

L’entitat vol gestionar la xarxa de solidaritat que va crear la Paeria El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, va explicar que han proposat a la Paeria que assumeixi la gestió de la xarxa de solidaritat que l’ajuntament va posar en marxa durant el primer confinament per ajudar aquelles persones que ho necessitessin durant la pandèmia. “Ens agradaria disposar d’una xarxa de voluntariat i que ens doni la formació l’Agència Catalana del Voluntariat”, va apuntar. Va afegir que “podríem ajudar en moltes iniciatives de la ciutat, com aportar voluntaris per al Banc d’Aliments”.

tracking