SEGRE

INFRAESTRUCTURES

El president de Renfe obre la porta perquè l'AVE 'low cost' pari a Lleida

Táboas diu que li agradaria que es posés en marxa a principis de l'any que ve

El president de Renfe obre la porta perquè l'AVE 'low cost' pari a Lleida

El president de Renfe obre la porta perquè l'AVE 'low cost' pari a LleidaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha assegurat que contempla l'opció que l'AVE 'low cost' pari a altres estacions com Lleida,  Girona, Tarragona i Figueres.

Táboas diu que li agradaria que l'ALVO, amb tarifes econòmiques de 10 euros, es posés en marxa a principis de l'any que ve tot i admetre que dependrà de les necessitats de viatjar de la gent.

De fet, es tracta d'un projecte que ja s'hauria d'haver posat en marxa però la pandèmia de la covid-19 l'ha aturat.

En una entrevista a 'El Periódico', Táboas ha dit que l'AVE 'low cost' es posarà en funcionament "quan el mercat estigui en condicions d'absorbir un tren d'aquestes característiques" que, segons ha apuntat, necessita anar molt ple perquè sigui rentable.

El president de Renfe ha afirmat que es tracta d'un tren pensat per captar gent que no utilitza el tren d'alta velocitat ni de llarga distància, sinó que utilitzen actualment el bus o el cotxe.

De totes maneres, ha assegurat que el preu no canviarà i que davant la situació actual han decidit que pari en més estacions.

Preguntat per si podrien ser les estacions de Lleida, Tarragona, Girona i Figueres, ha respost afirmativament perquè creu que s'ha de contemplar l'opció que a més dels Barcelona-Madrid hi hagi algun tren que pugui captar viatgers d'aquestes ciutats que vulguin anar a Madrid. "Hem pensat en com fer que el tren sigui més rentable", ha afegit.

tracking