SEGRE

Els autònoms de Lleida reclamen ajuts universals

Denuncien col·lapse en el primer dia per sol·licitar les subvencions de la Generalitat

Tancament d'un restaurant de Tàrrega per les noves mesures anticovid.

Entren en vigor les noves restriccions a Catalunya en publicar-se al DOGCSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Multisectorial d’Autònoms de la Província de Lleida (AMALL), que presideix Pere Roqué, ha reclamat aquest dilluns un sistema d’ajuts universals per al col·lectiu per frenar els "efectes econòmics i morals" derivats de la pandèmia de la Covid-19.

“Cal una revisió dels ajuts per als autònoms atès que molts d’ells porten 8 mesos sense facturar, especialment els dels sectors de la restauració, els gimnasos i els centres d’estètica, i aquesta situació està minant no només l’economia sinó també la moral del col·lectiu”, ha apuntat Roqué.

Alhora, ha expressat el malestar de la patronal AMALL-ATA pel col·lapse registrat aquest dilluns coincidint amb el primer dia per sol·licitar les subvencions de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, ha lamentat la manca de suport informàtic i les dificultats per accedir al sistema a causa d’una incidència tècnica. “No es poden crear expectatives davant un col·lectiu tan tocat com són els autònoms i esperem que aquesta iniciativa no sigui una enganyifa per als més de 500.000 autònoms de Catalunya, més dels 40.000 dels quals pertanyen a les comarques de Lleida”.

El Govern posposa fins demà la petició d'ajuts

En aquest sentit, el Govern ha decidit posposar fins demà dimarts, a les 09.00 hores, el tràmit per sol·licitar les ajudes a les persones autònomes afectades per l'impacte de la covid-19. La web del Departament de Treball ha quedat saturada durant bona part del matí d'aquest dilluns davant l'allau de sol·licituds

tracking