SEGRE

ESNOTICIA

Multen en dotze dies per valor d'un milió d'euros pel toc de queda

El toc de queda nocturn va entrar en vigor el 25 d'octubre encara que no es va multar fins a l'endemà. Des d'aleshores i fins divendres passat, els Mossos havien interposat unes 2.000 denúncies per saltar-se'l. Al seu torn, el primer cap de setmana de confinament perimetral van aixecar 1.200 actes més. Això suposa un milió d'euros en multes.

Imatge d’un control dels Mossos ahir a la tarda a l’N-230 entre Lleida i Torrefarrera.

Imatge d’un control dels Mossos ahir a la tarda a l’N-230 entre Lleida i Torrefarrera.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han aixecat més de 3.200 actes a Catalunya des de l’entrada en vigor del toc de queda nocturn (el 26 d’octubre) i el primer cap de setmana de confinament municipal (del 30 d’octubre a l’1 de novembre) per saltar-se les restriccions imposades per la Generalitat. Tenint en compte que la sanció mínima per aquestes infraccions és de 300 euros, les multes en aquests dotze dies assoleixen en conjunt un milió d’euros, sense comptar les denúncies notificades per les policies locals o per altres incompliments com no portar mascareta, l’import de la qual és de 100 euros, o estar reunides més de sis persones. Per saltar-se el toc de queda, els Mossos han imposat al voltant de 2.000 multes entre el dilluns 26 d’octubre i divendres passat, dia 6. Així mateix, en el primer cap de setmana de confinament els Mossos van notificar un miler de denúncies per sortir del municipi de residència sense motiu. A la ciutat de Lleida, en només aquells tres dies, la Guàrdia Urbana va imposar 99 denúncies i des del dilluns 26 són unes 120 per diferents infraccions.

Les multes per aquestes infraccions, tret de les de les mascaretes, que les tramiten el departament de Salut o alguns ajuntaments, les gestiona el departament d’Interior, en un procés que es pot allargar diversos mesos.

El cap de setmana anterior hi va haver unes mil denúncies per incomplir el confinament municipal

Així ho va reconèixer a mitjans d’octubre el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que va assegurar que des de l’entrada en vigor del decret d’estat d’alarma al març s’havien han tramitat unes 60.000 denúncies, de les quals se n’han cobrat unes 3.000, la majoria per un import d’uns 300 euros. Sàmper també va afirmar dijous passat que durant les últimes tres setmanes s’havien comptabilitzat 15.258 infraccions. És a dir, que en el que portem de pandèmia s’han superat les 75.000 multes, més de 320 denúncies per dia. 

tracking