SEGRE

Els comptes de la Paeria de Lleida, sense la rebaixa de sou d'edils

Imatge d’arxiu de la façana de la Paeria

Imatge d’arxiu de la façana de la PaeriaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal no inclou per ara al pressupost de la Paeria per a 2021 la proposta del Comú de rebaixar entre un 10-15% el salari de càrrecs electes i reduir els càrrecs de confiança i eventuals directius perquè aquesta mesura requereix una modificació del cartipàs i d’un debat amb l’oposició, van indicar els tinents d’alcalde Jordina Freixanet (ERC) i Sergi Talamonte (Comú).

Freixanet va apuntar que si fins a l’aprovació del pressupost prevista al ple d’aquest mes hi ha consens sobre aquesta mesura es podria negociar i dur a terme la modificació del cartipàs, però va remarcar que de moment la proposta sobre els sous és només del Comú i va destacar que l’estalvi no seria gaire abundant. “No estem tancats a parlar-ho, però demano un cert consens. No seria just ni ètic fer una modificació del pressupost per la porta de darrere”, va incidir. Talamonte va dir que les posicions ideològiques dins de l’equip de govern (ERC, JxCat i Comú) “no són les mateixes”, però es va instar a seguir negociant, també amb l’oposició. Per la seua part, Toni Postius, de JxCat, va preferir no valorar la proposta.

D’altra banda, ahir l’alcalde, Miquel Pueyo, va estendre la mà a l’oposició (PSC, Ciutadans i PP) per elaborar els pressupostos de la manera “més consensuada posible” i es va mostrar obert a incorporar-hi les seues iniciatives si són “realistes”.

tracking