SEGRE

Els pressupostos de la Paeria per al 2021 preveuen uns ingressos de 167,2 milions, un 1,78% més

La recaptació per taxes públiques puja un 1,5% i els impostos directes com l'IBI un 2,3%

L'acte de presentació dels pressupostos de la Paeria.

Els pressupostos de la Paeria per al 2021 preveuen uns ingressos de 167,2 milions, un 1,78% mésMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de govern de l'ajuntament de Lleida ha presentat aquest dimecres els pressupostos per al 2021, uns comptes que qualifica de "lleugerament expansius" pel que fa a la despesa corrent "tot i les enormes dificultats financeres i econòmiques de la Paeria".

Així, els pressupostos preveuen uns ingressos de 167,2 milions d'euros, un 1,78% més que el 2020, i unes despeses de 163,8 milions d'euros, als que cal afegir el superàvit de 3,5 milions a què obliga el pla de sanejament financer.

La recaptació per taxes públiques puja un 1,5%, fins els 32,9 milions d'euros, i els impostos directes com l'IBI, un 2,3%, fins els 77,5 milions

Els comptes dediquen 41 milions d'euros a l'"administració intel·ligent", que inclou millores de l'administració electrònica; 35 milions a l'apartat d'igualtat, diversitat i inclusió, que destina 300.000 euros per a polítiques d'habitatge i la creació de l'Oficina Antidesnonaments; i 41 milions d'euros a la imatge i la promoció de la ciutat.

Els pressupostos preveuen també 33 milions d'euros a l'emergència climàtica i sanitària, un apartat que inclou la implementació de la mobilitat com a 'Ciutat 30' i l'actualització dels plans de gestió dels Aiguamoll de Rufea i del Parc de la Mitjana.

L'equip de govern ha explicat que no es tracta d'un pressupost definitiu, ja que estan pendents d'incloure els ajuts pendents per part de Generalitat, Estat i els dels fons europeus.

Ampliarem la informació

tracking