SEGRE

ESNOTICIA

L'esperança: deu milions de vacunats

El Govern espanyol espera tenir les dosis a finals d'any o principis del 2021 || Sanitaris i grups de risc seran els primers a tenir-hi accés a Espanya, que preveu l'administració de forma gratuïta

L'esperança: deu milions de vacunats

L'esperança: deu milions de vacunatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern central ha posat data a l’arribada a Espanya de l’anhelada vacuna contra la Covid. Des de finals d’any o principis del 2021, calcula que es pugui disposar de vint milions de dosis, que immunitzarien deu milions de persones, i que es dispensaran de forma gratuïta. Els ministres de Sanitat, Salvador Illa, i de Ciència i Innovació, Pedro Duque, confien que en els pròxims mesos hi hagi accés a una vacuna, després de conèixer-se dilluns els esperançadors resultats de la de la farmacèutica Pfizer. Illa confia que aquesta setmana es puguin firmar alguns contractes més amb aquesta farmacèutica i altres companyies perquè les primeres dosis arribin a començaments del 2021 i si “tot anés molt bé”, a finals del 2020. La seua administració es farà segons els criteris d’experts, començant per grups més vulnerables i pels professionals que els atenen.

Illa no descarta que hagi d’establir-se l’obligatorietat de vacunar, encara que opina que no creu que sigui necessari. Els pressupostos de l’Estat preveuen “més de mil milions” per a l’adquisició de vacunes, segons la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

Espanya té a l’horitzó adquirir set tipus diferents de vacunes, i algun comença a ser una realitat ja que espera rebre al desembre una mica més de tres milions de dosis de la d’Astrazeneca i des de principis d’any comptar amb vint milions de la de Pfizer.

Encara que els resultats dels assajos de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19 són “una notícia molt prometedora”, els científics espanyols creuen que cal tenir “cautela i paciència” fins a conèixer bé tots els detalls del prototip i mantenir “la guàrdia alta” perquè encara queden “mesos de pandèmia” al davant.

La vacuna necessita estar emmagatzemada a 70 graus sota zero, la qual cosa representa un problema de distribució, que podria quedar limitada a hospitals i ho faria inviable als CAP.

tracking