SEGRE

ESNOTICIA

L'Arnau tanca una de les tres plantes de Covid al baixar els ingressos diaris de 10 a 4

El 13% de pacients d'Urgències són atesos per aquesta causa, però només un 18% han de ser ingressats || Els hospitalitzats a Lleida són ara 167, vint-i-cinc menys que a començaments de setmana

Morales va atendre ahir els mitjans a les portes de l’Arnau de Vilanova.

Morales va atendre ahir els mitjans a les portes de l’Arnau de Vilanova.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La millora de la situació epidemiològica per la Covid-19 a Lleida s’està començant a notar als hospitals i, si a finals de la setmana passada ingressaven una mitjana de 10 pacients diaris a l’hospital Arnau de Vilanova, ahir només van ser quatre. “Estem en una fase de normalització”, va explicar el coordinador de la unitat de Covid a l’Arnau, José Luis Morales-Rull, que va afegir que “només el 13% de les atencions a Urgències són de Covid gràcies al cribratge a Atenció Primària, i el 18% de les quals acaba en un ingrés”. De fet, l’hospital va tancar ahir a la tarda una de les tres plantes destinades a malalts de coronavirus.

Ahir, hi havia 167 hospitalitzats a la regió sanitària de Lleida, 25 menys que dilluns, de forma que des que va començar l’actual onada és la primera vegada que els ingressats disminueixen. “La millora a l’hospital es nota entre deu i quinze dies després de la baixada de contagis”, va explicar Morales. D’aquests 167 ingressats, un total de 72 es trobaven a l’Arnau –15 a l’UCI–; 30 al Santa Maria –5 a l’UCI–; 55 a les clíniques privades, i 10 a l’hotel Nastasi. Al Pirineu es mantenen els mateixos 27 hospitalitzats que dilluns passat.

Morales també va explicar que l’edat mitjana dels ingressats tant en planta com a l’UCI és de 61 anys i que l’estada mitjana dels casos que no es compliquen és de 7 dies. “En la primera onada, la unitat de crítics rebia un 16% dels hospitalitzats en planta i ara només és el 4%, ja que atenem molts semicrítics a la mateixa planta”, va assenyalar.

Va afegir que “la mortalitat i l’empitjorament han baixat molt a partir dels 70 anys, ja que l’atenció és més precoç, però les morts de persones amb patologies prèvies continuen sent elevades”.

Morales també va assenyalar que “hem mantingut l’activitat no Covid, malgrat que s’han demorat operacions no urgents”. Respecte al nou edifici en construcció, va dir que des del punt de vista “clínic” seria millor per a usos no relacionats amb el coronavirus.

D’altra banda, Salut va notificar 175 casos més a la província, dels quals 157 corresponen al pla. El risc de rebrot va pujar al Pirineu fins als 702 punts i a Ponent va baixar fins als 585. La velocitat de contagi és d’1,35 i 0,93, respectivament.

tracking