SEGRE

ESNOTICIA

Aules ventilades (i fredes) per allunyar el virus

Alumnes i docents, conscienciats que aquest hivern hauran d'abrigar-se a classe || L'ajuntament d'Agramunt insta a evitar trobades entre famílies després d'haver de confinar 7 grups en dos col·legis

Un institut mesura la temperatura de les aules i, a la dreta, l’escola bressol de Llívia, que amb la de Germans Grimm han reobert després d’estar tancades per positius.

Un institut mesura la temperatura de les aules i, a la dreta, l’escola bressol de Llívia, que amb la de Germans Grimm han reobert després d’estar tancades per positius.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ventilació dels centres educatius és bàsica per mantenir allunyat el coronavirus. Educació recomana obrir les finestres abans d’ocupar les aules, durant la jornada entre 10 i 15 minuts cada hora i al final del dia, buscant un equilibri entre la ventilació i el confort tèrmic i acústic. Però obrir les finestres algunes vegades provoca que la temperatura de les aules baixi i alumnes i docents s’han d’abrigar, sobretot a primera hora. Quan arribi l’hivern la situació es complicarà, però tots estan conscienciats i prioritzen passar una mica de fred per aconseguir mantenir la Covid a ratlla. “Es podrà aguantar”, va afirmar la directora d’un col·legi. En un institut de la capital mesuren que la temperatura de la classe no estigui per sota dels 17 graus, en un altre els alumnes diuen que es portaran mantes a l’hivern i la directora d’un centre concertat va remarcar que “sacrificaran el confort”. De fet, la directora de Salut Pública de l’OMS, Maria Neira, va destacar a RAC1 que els contagis en general es produeixen quan coincideixen “les tres c: tancat, proper i freqüentat” [per les inicials en castellà de “cerrado, cercano i concurrido”], i va subratllar la importància de la ventilació. “Cal obrir portes i finestres, assegurar-se que hi ha aire”, va incidir.

Actualment, segons Educació hi ha cent classes confinades per positius a Lleida i més de 2.600 persones, gairebé la meitat a la capital (47 i 1.024). A Agramunt en els últims dies se n’han aïllat 7 entre les escoles Macià Companys i Verge del Socós i des del consistori demanen que s’extremin les precaucions i evitar trobades amb altres famílies. Per això, va fer una crida a la “responsabilitat de tots” i a “complir estrictament el confinament” ja que han detectat “incompliments”. “Sabem que hi ha gent que hauria d’estar aïllada i que continua sortint al carrer”, va denunciar.

Les universitats segueixen amb la docència online i a partir del 4 de gener, Batxillerat i FP, presencial

A la Segarra hi ha 14 grups i 307 persones en quarantena (119 són del col·legi Mestre Ramon Estadella i Torradeflot de Guissona); a l’Urgell hi ha 10 aules confinades; 8 a la Noguera; 5 a l’Alt Urgell; 4 al Pla d’Urgell i en les Garrigues; 3 al Pallars Jussà i a l’Aran; i la Ribagorça i el Solsonès tenen un grup cada un.

Quant a la desescalada educativa, les universitats seguiran per ara amb la docència online i les extraescolars es mantindran tancades fins al 7 de desembre, quan obriran amb un sol alumne. A partir del 4 de gener es recuperarà el 100% de presencialitat al Batxillerat i FP, i totes les extraescolars.

Un institut mesura la temperatura de les aules i, a la dreta, l’escola bressol de Llívia, que amb la de Germans Grimm han reobert després d’estar tancades per positius.

Un institut mesura la temperatura de les aules i, a la dreta, l’escola bressol de Llívia, que amb la de Germans Grimm han reobert després d’estar tancades per positius.MAGDALENA ALTISENT

tracking