SEGRE

ESNOTICIA

Marxa de 120 vehicles per mostrar la indignació del sector

Hostaleria fa arribar el seu malestar a la Generalitat, després de pèrdues milionàries, i exigeix equilibri entre salut i economia || Demanen ajuts i l'anul·lació d'impostos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 120 vehicles i una seixantena d’empresaris i autònoms –entre restauradors, proveïdors, comerciants, pagesos, ramaders, taxistes, forners i veïns, entre d’altres– van recórrer ahir al matí els carrers de Lleida a marxa lenta convocats per la Federació d’Hostaleria de Lleida per denunciar la gestió de la pandèmia de la Covid per part de la Generalitat, sobretot respecte a l’afectació que està patint la restauració.

Sota el lema SOS Economia de Lleida, van afirmar que “cap empresa pot aguantar tres mesos aturada” i van demanar reobrir “ja”. I és que el president de l’entitat, Josep Castellarnau, va manifestar que “hi ha tants sectors implicats en el tancament que és impossible quantificar les pèrdues milionàries que tenim”. Castellarnau va voler mostrar al Govern el seu enuig, ja que, d’una banda va afirmar que “ni es dignen a parlar amb nosaltres”, i d’altra banda, “que econòmicament és inviable treballar amb un aforament del 30% [respecte a l’esborrany del pla de la desescalada filtrat dimarts] i provocarà que molts empleats segueixin en ERTO”. També va lamentar que en els moments en què els restaurants han obert “s’han seguit totes les mesures preventives” i va criticar que es culpabilitzi el sector de l’auge de la pandèmia “quan un metro va ple de gent”.

“Exigim l’anul·lació dels impostos i allargar el termini per tornar els préstecs de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO)”, va manifestar, i ho va atribuir al fet que la majoria d’empreses no poden endeutar-se més, ja que seria “una crisi total”.

La marxa va arrancar a les 11.30 hores des de l’avinguda del Segre, va continuar per rambla Ferran, Príncep de Viana, Prat de la Riba, Ricard Viñes, avinguda de Balmes, rambla d’Aragó i va finalitzar a la delegació del Govern. Més de tres-centes persones es van concentrar al davant de la seu i van desplegar una gran pancarta amb el lema: SOS economia de Lleida! Busquem equilibri, salut i activitat empresarial.

La protesta va finalitzar amb algunes persones trencant plats davant la delegació.

Punt de partida de la marxa a l’avinguda del Segre.

Punt de partida de la marxa a l’avinguda del Segre.ÍTMAR FABREGAT

Punt de partida de la marxa a l’avinguda del Segre.

Punt de partida de la marxa a l’avinguda del Segre.ÍTMAR FABREGAT

Punt de partida de la marxa a l’avinguda del Segre.

Punt de partida de la marxa a l’avinguda del Segre.ÍTMAR FABREGAT

tracking